Alevi Haber Ajansi

Newroz kutlaması sırasında saldırıya uğrayan öğrenciler suç duyurusunda bulunacak -VİDEO

PİRHA- 21 Mart günü Hacettepe Üniversitesi’nde Newroz’u kutlamak için bir araya gelen ve bıçaklı, sopalı saldırıya uğrayan öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. 

21 Mart günü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde Newroz kutlaması için bir araya gelen öğrencilere ülkücü olduklarını söyleyen ırkçı bir grup tarafından bıçaklı, sopalı saldırı gerçekleşmişti.

Saldırıya uğrayan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binasında yapılan açıklamayı öğrenciler adına Eda Kahraman okudu.

Karaman, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek bu tür saldırıların ilerici gençleri yıldıramayacağını kaydetti.

“PANKARTLARIMIZA VE BİZE SALDIRARAK TEHDİT ETTİLER”

Hacettepe öğrencileri olarak Beytepe Kampüsü’nde Newroz için bir araya geldiklerini anımsatan Kahraman; “Newroz yaklaşık 4500 yıllık tarihi ile Gutiler’den Urartular’a, Medler’e ve de günümüze kadar gelmiş ve devrimci Kava’nın Dehak’a karşı verdiği mücadele ile zulme, baskıya, sömürüye karşı başkaldırının ve zaferin sembolü olmuştur. Bizde devrimci-sosyalist ve yurtsever Kürt halkının gençleri olarak bu çağın Dehak’larına karşı tüm coşkumuzla Newroz’umuzu kutlamak için Beytepe Kampüs’ünde bir araya geldik. Bu sırada Newroz kutlamamıza sivil giyimli faşist polis ve ÖGB’ler pankartlarımıza ve bize saldırarak tehditler ve hakaretlerle kutlamamızı engellemeye çalıştı” ifadelerini kullandı.

“BIÇAKLARLA, PALALARLA BİZE SALDIRANLAR HAKKINDA HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI”

Newroz kutlaması yaptıkları esnada ülkücü öğrenciler, polis ve ÖGB’lerin saldırısına uğradıklarını aktaran Kahraman, sözlerine şöyle devam etti:

“Ellerinde bıçaklarla, palalarla ve diğer her türlü kesici aletlerle okula girip bize saldırma girişiminde bulunan bu çeteler daha sonra sırtları sıvazlayarak hiçbir şey olmamış gibi okul içinde bulundular. Öncesinde de İstanbul Beyazıt kampüsünde, Ankara Cebeci kampüsünde, Dil-tarihte, Antalya Akdeniz üniversitesinde ve son olarak Hacettepe Üniversitesi’nde yurtsever ve devrimci kimliklerimizden dolayı faşist çetelerin alçakça saldırılarına hedef olduk. Yenilgi psikolojinizin dışavurumu her geçen dakika kendini daha da açığa çıkarıyor. Bunların sizin son çırpınışlarınız olduğunu da iyi biliyoruz. Yine söylüyoruz; Biz buradayız. Karşınızdayız ve bundan sonra da olacağız. Büyüyerek, güçlenerek ve örgütlenerek geliyoruz.”

“İHD OLARAK SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI BELİRTİYORUZ”

Öğrenciler adına yapılan açıklamanın ardından söz alan İHD Ankara Şube Yöneticisi Tunahan Gözlügöl söz aldı.

Gözlügül, “Arkadaşlarımız en anayasal haklarını kullanarak gösteri yapmak istedikleri için faşist güruhlar tarafından saldırıya uğradı. İHD olarak sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak