Alevi Haber Ajansi

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Savaşa karşı ‘Büyük Barış’ı hedeflemeliyiz-VİDEO

PİRHA- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP iktidarının toprakla, doğayla, derelerle, Kürtlerle, kadınlarla, gençlerle, işçiyle, esnafla, emekçiyle, çiftçiyle, üreticiyle savaş halinde olduğunu belirterek, “Bu savaşa karşı ‘Büyük Barış’ı hedeflemeliyiz” dedi.

Türkiye’nin bir felakete doğru gittiğini dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokrasi İttifakı çalışmalarını hızlandıracaklarını belirterek, “Kurtuluş buradadır çıkış yolu budur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu. Kadın mücadelesini selamlayarak, sözlerine başlayan Sancar, “Özgürlük, eşitlik, demokrasi için kadınların bitmek bilmeyen baş eğmeyen durdurarak tanımayan mücadelelerinin günüdür. Dün bunu her yerde bir kez daha gösterdiler. Meydanlarda, fabrikalarda, barikatları tanımayarak polisin gaz bombalarına aldırmayarak yürüyüşlerini gerçekleştirdiler direnişlerini ortaya koydular selam olsun hepsine” dedi.

Sancar, kadın mücadelesinin kendilerine yol gösterdiğini işaret ederek, “Kadın mücadelesi bize direniş nasıl yapılır, özgürlük mücadelesi birlikte nasıl yürütülür bunu öğretiyor. Demokrasi İttifakı dediğimiz hedefe nasıl verebileceğimizi her gün ve her alanda bir kez daha ortaya koyuyor. Deniz Poyraz ve Garibe Gezer şahsında baskıya zulme, ayrımcılığa, ırkçılığa, ataerkilliğe ve erkek şiddetine karşı özgürlük mücadelesi yürüten, bu uğurda yaşamını yitiren bütün kadınların önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar’ın konuşmasındaki satırbaşları şöyle:

“İktidarın, HDP ve kadın düşmanlığını zaten biliyoruz ancak iktidarın hukuksuzluklarından söz eden muhalefetin de mesele HDP olunca hukuk varmış gibi davranması hukuksuzlukta iktidarla ortaklaşması asla kabul edilemez. Bu tutum mutlaka demokratik kamuoyu ve vicdanlarda kaydını bulmuştur. Kadınlar bunu unutmayacaktır ve bunun faturasını bütün bu güçlere birlikte çıkaracaktır.

Sevgili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması aynı zamanda kadın iradesinin ceberut erkek iktidarı tarafından yok sayılması anlamına gelmektedir kadınlar bunu böyle okumakta ve mücadeleyi bu eksende yürütmektedir. Ne yaparlarsa yapsınlar HDP yolundan ayrılmayacak ve hedefinden şaşmayacak. Demokratik siyaset bizim hayat alanımız, var oluş zeminimizdir. Bütün zulüm, baskıya, her türlü yıldırma girişimine karşı kadın mücadelesinin bize tuttuğu ışıkla yolumuza devam edeceğiz ve bu düzeni ve bu rejimi mutlaka hep birlikte değiştireceğiz.

Zamlar arka arkaya geliyor. Sofra yangın yeri, açlık ve yoksulluk ülkenin neredeyse yüzde 99’unu sarmış durumda. Bir avuç sermayedar, rantçı, talancı dışında halk yoksullaşıyor açlığa mahkum ediliyor.

Ayçiçek yağında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girdiği günden beri yapılan zam yüzde 200’ü bulmuştur. Şu an yaşananlar, uçsuz bucaksız ayçiçeği ve buğday tarlalarını birer çöle ve inşaat alanına çeviren iktidarın rant ve talan politikalarıdır.

Yıllardır söylüyoruz tarımın desteklenmesi gerekiyor, doğayla, toprakla barışık bir tarım politikasının izlenmesi gerekiyor ama iktidar tarım alanlarını rantçılara, şantiyecilere inşaatçılara hepsi de yandaş olan sermaye gruplarına peşkeş çekiyor.

Kaç zamandır bu çağrıları yapıyoruz bunu yaptığımızda bize dudak bükenler, bugün daha fazla kulak kabartıyorlar sesimize. Çünkü HDP bu toplumda eşitliği, adaleti, ekmeği, aşı, barışı ve demokrasiyi sağlamak için yola çıkmıştır bu inançla her politikasını örmüştür, geleceği görmüştür çareleri ortaya koymuştur.

“ÜLKE FELAKETE GİTMEKTEDİR”

Demokrasi bloku ve ittifakını her alanda inşa etmek için programlarımızı hayata geçirmeye ve sonuç almaya gidiyoruz. Bu konuda hiç kimsenin bahane, mazeret üretmeye hakkı yoktur. Ülke felakete gitmektedir, felaket büyümektedir ve fatura yoksul halka, emekçilere, kadınlara, gençlere çıkmaktadır. Bütün emekçiler her türlü zulme maruz kalan bütün toplum kesim bu gerçekliğin farkına her geçen gün daha fazla varmaktadır. Kurtuluş buradadır çıkış yolu budur.

“YALANLARI ARTIK KİMSE YUTMUYOR”

20 yıldır iktidardalar ama hiçbir sorunun sorumluluğunu üstlenecek basireti, dirayeti, samimiyeti ve dürüstlüğü göstermiyorlar. İyi bir şey olduğunda kendileri bunun sahibi ama her türlü felaket ve sorun onların dışındaki sebeplerden kaynaklanıyor. Anlayış bu ama ortada büyük bir yalan var. Toplumu bu yalanla kandıracaklarını sanıyorlarsa; büyük yanılıyorlar. Bu yalanları artık kimse yutmuyor.

“ASKIDA EKMEK SIRASINDA UKRAYNA SAVAŞI MI VARDI?”

31 Aralık gecesi tarihin en büyük zamanları yapıldı o zaman Ukrayna savaşı var mıydı? Verimli tarım arazilerini ağır maliyet nedeniyle ekilip biçilemez hale getirip üreticiyi, çiftçiyi tasfiye ederken yerlerine ithalat vurguncularının önünü açarken Ukrayna savaşı mı vardı? 3 yıl önceki tanzim satış kuyruklarında Ukrayna savaşı mı vardı? Askıda ekmek sırasında Ukrayna savaşı mı vardı? Kendisine fazlasıyla yeten bu ülkeyi dışa bağımlı hale getiren bu iktidardır.

“İNSANLARIMIZ BU TALANA KARŞI ÇIKMAYA KARARLI”

Daha geçen hafta zeytin bahçelerini talana açtılar. Ayçiçek tarlaları yetmedi, doğayı her alanda tahrip etmek yetmedi şimdi asırlık zeytin ağaçlarını rantçıların talanına açmak için yönetmelik çıkardılar. Şimdi de gözlerini zeytinliklere diktiler ama halkımız direniyor. İnsanlarımız bu talana karşı çıkmaya kararlı. Bu yönetmeliği uygulatmayacağız değerli halkımız. Zeytinliklerine sahip çıkacağız, bu ülkenin toprağına, suyuna, derelerine üretimine, verimine, emeğine hep birlikte sahip çıkacağız.

“‘BÜYÜK BARIŞ’I KURACAĞIZ”

AKP iktidarı toprakla, doğayla, derelerle, Kürtlerle, kadınlarla, gençlerle, işçiyle, esnafla, emekçiyle, çiftçiyle, üreticiyle  savaş halinde. Bu savaşa karşı ‘Büyük Barış’ı hedeflemeliyiz.  Eğer ekmeyi demokrasiyle, toprağı üretim ve refahla, doğayı eşitlik ve saygıyla ele alırsak, özgürlüğü ve eşitli her alanda hakim kılacak politikaları ilkeli ve kararlı bir şekilde savunursak işte o zaman ‘Büyük Barış’ı kuracağız.

Bir an önce, bir yıl sonrasını beklemeden harekete geçmeliyiz. Merkezi ve anti-demokratik anlayışa karşı yerel demokrasiyi harekete geçirelim.”

PİRHA/ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak