Alevi Haber Ajansi

Elazığ Valiliği’nin Newroz kutlamasına izin vermemesi protesto edildi-VİDEO

PİRHA-HDP Elazığ İl Örgütü, Elazığ Valiliği’nin İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği Newroz kutlamasına izin vermemesini parti binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

HDP Elazığ İl Örgütü, İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği Newroz kutlamasının Elazığ Valiliği’nin izin verilmemesini HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve partililerinde katılımıyla parti binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. ‘Demirci Kawa’dan Çağdaş Kawa’lara Newroz Ateşi Sönmedi’ yazılı pankartın açıldığı açıklamada sık sık “Bijî Newroz”, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Newroz pîroz be” sloganları atıldı.

HDP Elazığ İl Eş Başkanı Ali Yıldırım, yasağa tepki göstererek, “Geçmişte Kawalar nasıl direndiyse bugün de direnmeye devam edecek. Valilik engellemesini kabul etmiyoruz ve baskılara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“NEWROZ ZULME KARŞI ÇIKMAKTIR”

Newroz’u istedikleri yerde kutlamayı yasaklayan anlayışı kınadığını belirten HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, şunları kaydetti:

“Biz bin yıllardır bu coğrafyada yaşıyoruz, bin yıllardır Newroz kutluyoruz, bin yıllardır Dehaklara karşı Demirci Kawa’nın isyan ateşini yükseltiyoruz. Biz hiçbir şey bulunmadığında bir kibrit çöpüyle Newroz ateşini harlamış bir halkın çocuklarıyız siz kimsiniz ki bize Newroz’u yasaklıyorsunuz. Türkiye’nin dört bir yanında barışçıl bir şekilde bütün valiler Newroz kutlamalarına izin verirken Elazığ valisi ne yapmaya çalışıyor amaç nedir, bizim Newroz kutlamamız valiyi ve emniyeti niye rahatsız ediyor acaba. Newroz barıştır, kardeşliktir, isyandır, eşitliktir ve zulme karşı çıkmaktır. Bugün bütün Kürdistan’da ve Ortadoğu’da Newroz ateşi mazlumların isyanı için yanıyor peki Elazığ’da bize Newroz ateşini yaktırmayan aklın arkasında kim var.”

Konuşmaların ardından açıklamaya katılanlar, zılgıt ve alkışlar eşliğinde halay çekti.

https://youtu.be/am50tzYx5GsPİRHA/ELAZIĞ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak