Alevi Haber Ajansi

Rusya-Ukrayna savaşında 10. gün

Rusya’nın Ukrayna topraklarında başlattığı askeri harekat 10. gününe girdi. Rus ordusunun ilerleyişi sürerken, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in yakınlarındaki ordu birliklerinin görüntülerini paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin uçuşa yasak bölge talebi ABD’den olumsuz yanıt aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise operasyonun durmayacağını söyledi.

Zelenski, NATO’nun Ukrayna’nın hava sahasını kapatmama kararı almasına sert tepki gösterdi. Zelenski açıklamada bulunarak, “NATO, Ukrayna’nın bombalanmasına yeşil ışık yakmıştır” dedi. Öte yandan dün saldırıya uğrayan Zaporijya Nükleer Santrali de Rusya’nın kontrolüne geçti. Kiev saldırıdan Rusya’yı, Moskova da Ukrayna’yı sorumlu tutuyor.

Rusya Ukrayna’nın stratejik liman kenti Mariupol’un Rus güçleri tarafından ablukaya alındığı duyuruldu. Belediye başkanı insani koridor için yardım istedi.

Öte yandan iki ülke arasındaki müzakerelerin 2. oturumundan da net bir sonuç çıkmadı. Heyetler kısa süre içinde 3. oturumun yapılması konusunda mutabık kaldı.

SİVİLLERİN ÇIKIŞI İÇİN İNSANİ KORİDOR AÇILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, “Bugün Moskova saatiyle 10.00’dan itibaren Rus tarafı sessizlik rejimi ilan ediyor ve Mariupol ve Volnovakha’dan sivillerin çıkışı için insani koridorlar açıyor” açıklaması yaptı.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak