Alevi Haber Ajansi

2024 yılının ilk 5 ayında 738 işçi yaşamını yitirdi

PİRHA-İSİG Meclisi, 2024 yılının ilk 5 ayında 738 işçinin iş cinayetlerinde yaşamlarını yitirdiğini açıkladı.

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi, “2024 İş Cinayeti Raporu”nu yayınladı. Yılın ilk 5 ayını kapsayan rapora göre, 738 işçi, “iş cinayeti” olarak nitelendirilen iş kazalarında yaşamını yitirdi. Ölüm ortalamasına göre her 5 günde bir işçinin yaşamını yitirdiği vurgulanan raporda, Ocak ayında 161, Şubat’ta 149, Mart’ta 124, Nisan’da 165 ve Mayıs’ta 139  işçinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

MAYIS AYINDA 139 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Raporda, ölümlerin yüzde 28’inin trafik kazaları, yüzde 21’nin ezilme-göçük, yüzde 17’sinin yüksekten düşme nedeniyle gerçekleştiği, yüzde 34’ünün ise diğer nedenlerden kaynaklandığı bilgisi paylaşıldı.

Mayıs ayı verilerinin de yer aldığı İSİG Meclisi raporunda, Mayıs ayında 139 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtirken, bu ayda en çok iş cinayetinin yaşandığı kentlerin başında 15 işçi ölümü ile İstanbul olurken, Bursa 8, Ankara 7, Urfa 6 ve Aydın 5 olarak açıklandı.

Raporda Mayıs ayında yaşanan ölümlerin en çok 39 ölüm ile inşaat ve yol kolunda olduğunu belirtilirken, 25 rakamı ile tarım ve orman ikinci sırada yer aldı. Raporda, taşımacılık sektöründe 22 işçi hayatını kaybederken, metal iş kolunda 8, konaklama da ise 7 işçi hayatını kaybettiği kaydedildi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak