Alevi Haber Ajansi

Dersimli komedyen Reşo Memed hakka uğurlandı-VİDEO

PİRHA- Kırmançki dilinin ve hiciv sanatının ustası Reşo Memed Ovacık cemevinde büyük bir kitle ile sırlanarak hakka yolculandı. PİRHA’ya görüşlerini açıklayan arkadaşları onun Kırmaçki diline olan hakimiyetine ve ince mizahına vurgu yaparak, unutmayacaklarını açıkladılar. 

“İTİKATİMİZE VE İNANCIMIZA KATKILARI BÜYÜKTÜ”

Cemevinde düzenlenen törende helallik alınırken konuşan Dersim milletvekili Alican Önlü, Reşo Memed’in halkına ve diline düşkün olduğunu, asıl emeklerinden dolayı O’nun kendilerine haklarını helal etmesi gerektiğini belirtti. “İnancımıza ve itikatimize sayısız emekleri olmuştur” diyen Önlü, Alevilere ve Dersimlilere başsağlığı diledi.

“DİLİMİZE KATKISINI UNUTMAYACAĞIZ”

Birlikte tiyatro yaptığı arkadaşlarından Umut Ayata PİRHA’ya Reşo Memed’i anlatırken, “Reşo Memed’in Alevilik için, Dersim için, dilimiz için büyük katkıları oldu. Onun vefatı kültürümüz açısından da bir kayıp” dedi. Reşo Memed’in yaptığı skeçlerle, espirilerle, kendilerine Kırmaçki’yi sevdirdiğini ifade eden Ayata “Kendisiyle gaxan etkinlikleri yaptık. Yeri geldi hasta bir çocuğun tedavisi için sahneye çıktık. Memed abiyi tanımak benim ve birçok Ovacıklı genç için büyük bir kazanım oldu. Özellikle dilimize katkısı unutulmaması gerekiyor” dedi.

En yakın arkadaşlarından İnan Keskin’de Reşo Memed’le ilgili anılarını anlatırken, “Ömrümüz birbirimizi kızdırmak ve takılmakla geçti, ancak ömür sonsuz değil, değerli bir büyüğümüzdü, rahmet olsun” dedi.

SON VASİYETİ “BİR OLUN, BİRLİK İÇİNDE OLUN”

Yakın dostu Ali Ölmez ise Reşo Memed’in kendisine aktardığı vasiyetini açıklarken, “Biz halk olarak bir olmalıyız” dediğini ifade etti. Ölmez, çok eski zamandan beri arkadaş olduklarını ve kimseyi kırmadığını, amacının Dersim’e hizmet etmek olduğunu belirterek, “Dersim’e sahip çıkın, hep bir olun birlikte olun, dilimizin yok olmasına engel olun” dediğini belirtti.

Reşo Memed, Cemevinde sırlandıktan sonra Ovacık merkez mezarlığına getirilerek buradan hakka uğurlandı.

Ahmet BAKIR/DERSİM

Haberin Videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak