Alevi Haber Ajansi

PSAKD Başkanı Kaplan’dan gözaltılara tepki

PİRHA – 16 Nisan’da yapılacak referandum seçimi çalışmaları devam ederken, dün ve bugün Mersin ve Adana’da ‘Hayır’ çalışması yapan PSAKD Şube yöneticileri ve gençlik komisyonu üyelerinin içinde bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan gözaltılara tepki göstererk, “Bunlar gidici olduğu için son çırpınışlarıdır.Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması gerekir” dedi.

Referandum sürecine günler kala gözaltılar hız kesmeden devam ediyor. Adana ve Mersin’de PSAKD yöneticilerine ve gençlik komisyonu üyelerinin de içinde bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Mersin’de PSAKD Yönetim Kurulu Üyesi, Hasret Mensure Vurucu, Duygu Canıtez, Yelda Öztürk, Deniz Akbıyık; Adana’da ise Gençlik Komisyonu Başkanı Anıl Can Hacıboncuk, Seda Tanak ve Oktay Aydın’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

“ADANA’DA YÜKSELEN ‘HAYIR’ DALGASINI KIRMAK İÇİN YAPILAN BİR OPERASYON”

Gözaltılara PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan’dan tepki geldi.

PİRHA’ya konuşan Kaplan, yoğunlukla Adana ve Mersin’de gözaltıların olduğunu, bu arkadaşların aktif olarak ‘Hayır’ çalışması yürüttüğünü söyleyerek, Cumhurbaşkanı’nın Cuma günü Adana’ya gideceğini ve Adana’da yükselen ‘Hayır’ dalgasını kırmak için yapılan bir operasyon olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde buna benzer provokatör eylemlerin olduğu vurgulayan Kaplan, “Bunun devlet eliyle yapılması sıkıntı yaratıyor. Bunlar gidici olduğu için son çırpınışları olduğunu, 16 Nisan’da gidici olduklarını düşünüyorum” dedi.

“BUNU KAZANARAK AŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı yaptığı mitinglerde söylediği şeylerin karşılığını alamayınca, tekrar durumuna düştüğünü ve Evet’i anlatamama sıkıntısı yaşadığını söyleyen Kaplan, “Çareyi aktif olarak ‘Hayır’ çalışması yürütenleri gözaltına almakta bulduklarını belirtti.

Referandum sürecinde PSAKD olarak Aleviliği ön plana çıkarmadan bir seçim çalışması yürütüldüğünü söyleyen Kaplan, “Sahada aktif olarak çalışan PSAKD üyeleri göze çarpıyor. Alevilerin tarihten gelen bir süreci vardır. Alevilik, Kerbela’dan bugüne mücadele hattı örülmüş bir inanç biçimidir.  Biz bunu da kazanarak aşacağız” diye konuştu.

Kaplan, “Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek, baskılar bizi yıldıramaz. Biz verdiğimiz ‘Hayır’ kararından dönmeyiz” dedi. (S.A)

 

 

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak