Alevi Haber Ajansi

19. İşçi Filmleri Festivali ‘Toprak ve Ekmek’ filmiyle Mersin’de açılışını yaptı- VİDEO

PİRHA- 19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Filistin direnişini konu alan “Toprak ve Ekmek” isimli film gösterimi ile açılışını Mersin’de yaptı.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Mersin’de Yenişehir Belediyesi Akademi Salonu’nda film gösterimi ve konserle açılışını yaptı. Açılış konuşmasını yapan Güneş Doğdu, 19 yıldır festivalde patronlara boyun eğmeyen işçilerin, hakları ve yaşamları için mücadele eden kadın ve LGBT+’ların yer aldığını belirtti.

“GÖRÜNMEYENİ GÖSTEREN BİR FESTİVAL”

Güneş Doğdu, şu ifadeleri kullandı:

“Görünmeyeni göstermeye, duyulması istenmeyeni duyurmaya çalışan, tekelci sinema ve sermayeye karşı, sansürsüz, parasız, sponsorsuz ve yarışmasız olan halkın festivali İşçi Filmleri Festivali’nin 19. Yaşı kutlu olsun! Festivalimizde; faşizme ve emperyalizme karşı mücadele eden; topraklarını, tarihini, canlarını savunan halklar var.

Kent merkezlerinden yoksul mahallelere, kasabalardan deprem bölgesine kadar, gönüllülerinin olduğu her alanda festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Maddi kaygı ile sinema salonlarının bir avuç makul azınlığa peşkeş çekildiği bir memlekette, sözde baskılarla 60 yıllık festivali iptal edenlerden değil, sansüre, dayatmalara karşı bir kez olsun boyun eğmemiş bir festivalin emekçisi olmak bizim için bir gururdur.

Programımızda, 46 yerli ve 28 yabancı film olmak üzere 16 ülkeden 74 filmimiz ve 3 söyleşimiz yer alıyor. Hikayesi yarım kalan tüm kadınları da buradan bir kez daha anıyorum. Bu ülkede bir kadın katliamı yaşanıyor. Bu katliam ve kadın düşmanlığı karşısında sokaklarda, kampüslerde, evlerde erkek şiddetine ve erkek egemenliğine karşı direnen tüm kadınları selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından ‘Toprak ve Ekmek’ isimli filmi izlendi. Sonrasında Halkevleri Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği türküler eşiliğinde çekilen halaylarla açılış gecesi sona erdi.

PİRHA/ MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak