Alevi Haber Ajansi

AKP’nin el koyduğu Karaağaç Dergahı’na ait mezar taşları yerine konulacak

PİRHA – Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı, AKP tarafından tahrip edilip yerinden edilen Karaağaç Alevi Bektaşi Dergahı’na ait mezar taşlarını 29 Ağustos’ta saat 12.00’de dergaha bırakacak. PİRHA’ya konuşan Vakfın Başkanı Hüsniye Takmaz, Karaağaç Dergahı Külliyesi’nde açıklama yapacaklarını söyledi. 

İstanbul Karaağaç Alevi Bektaşi Dergahı’na AKP tarafından hileli satış yöntemiyle el konularak İl binası yapılmış ancak yıkım sırasında külliye alanındaki tüm mezarlar ve tarihi eserler tahrip edilerek yok edilmek istenmişti. Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından mezar taşlarının bir kısmı kurtarıldı. Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ne korunmak üzere teslim edilmişti.

Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın verdiği hukuk mücadelesi kazanımla sonuçlandı. Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı, 18 yıl aradan sonra 29 Ağustos’ta müzede bulunan mezar taşlarını ait olduğu yer olan Karaağaç Dergahı Külliyesi’ne bırakarak açıklama yapacak.

“HERKESİ KARAAĞAÇ DERGAHI KÜLLİYESİ’NE BEKLİYORUZ”

Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüsniye Takmaz, birkaç gün önce AKP il binasında büyük sorun yaşadıklarını belirtti. Takmaz, “18 yıl aradan sonra yarın (29 Ağustos’ta) Sultanahmet’te bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki mezar taşlarımızı ait olduğu yere, Karaağaç Alevi Bektaşi Dergahı’na koyarak açıklama yapacağız. Herkesi yarın saat 12.00’de Karaağaç Dergahı Külliyesi’ne bekliyoruz” dedi.

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak