Alevi Haber Ajansi

Hakkari halkı 13 Haziran’da kayyıma ‘dur’ diyecek

PİRHA- Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanmasına karşı 13 Haziran’da kentte miting yapılacak. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan mitinge katılacak.

Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanmasına karşı 13 Haziran’da kentte büyük bir miting düzenlenecek. “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” sloganıyla yapılacak  mitingin adresi, Tekser Mahallesi’nde bulunan kentin girişindeki otogar alanı olacak.

MİTİNG PROGRAMI

Gerekli izinlerin alındığı miting, saat 15.00’de başlayacak. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan mitinge katılacak.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ SÜRÜYOR

Bu arada önceki gün başlatılan Demokrasi Yürüyüşü devam ediyor. Yürüyüşçüler, Çukurca ilçesinin ardından yarın kente ulaşacak. Kent merkezinde de mahallelerde miting çalışması yürütülüyor.

Miting çalışmalarında yer alan DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, 13 Haziran’da yapacakları mitingin önemine değinerek, “Bu miting bütün Kurdistan ve Türkiye’nin sesi olacaktır. Herkesi kayyım uygulamalarına ve Kürt’ü yok sayanlara karşı mitinge davet ediyorum” çağrısı yaptı.

DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Kadir Şahin ise tüm kent sakinlerini mitinge davet etti. Kayyımlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Şahin, “Halkımızı, iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak