Alevi Haber Ajansi

Ferhat Tunç’tan 28 Mayıs çağrısı: Mutlaka oy verin, bu zulüm düzeni son bulsun-VİDEO

PİRHA-Sanatçı Ferhat Tunç, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma çağrısı yaptı. Tunç, “Çocuklarımızın mutlu, kadınlarımızın özgür, halkların ve inançların kendini ait hissedebileceği bir ülkeye doğru ilerlemek sizlerin ellerinde. 28 Mayıs’ta ülkemize yeniden güneş doğsun, bu zulüm ve talan düzeni son bulsun artık” dedi.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın %49,52, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise %44,88 oranında oy alması seçimi ikinci tura götürdü. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Seçimde Millet İttifakı’nın Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak.

Sanatçı Ferhat Tunç, yayınladığı videoda 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma çağrısı yaptı.

“28 MAYIS’TA MUTLAKA OYUNUZU KULLANIN”

28 Mayıs’ta faşizmi büyütmeye veya demokrasiye kapı aralamaya karar vereceklerini belirten Ferhat Tunç, şunları ifade etti:

“Ülkemizde görülmemiş bir kaos yaşanıyor. Ekonomik krizden savaş politikalarına, kadınların kazanımlarına yönelik saldırılardan kutuplaşma diline kadar gün be gün kaos büyüyor. Ama tüm bu yaşananları sinerek karşılamayacağız elbette, acımızı öfkeye, öfkemiz bilince ve bilincimizi de oya dönüştürmeliyiz. 28 Mayıs’ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ülkemizde demokrasinin kapısını aralamış olacağız, o yüzden son bir haftayı çalışarak geçirmeliyiz. AKP-MHP iktidarının politikaları sonucunda ülkemizin hapishaneleri doldu. Avrupa’da benim gibi binlerce insan hakkında açılan davalar nedeniyle aldığı hapis cezaları nedeniyle ülkesini terk edip sürgünde yaşamak zorunda bırakılmıştır. Ne yapacaksanız şimdi yapın ve mutlaka oyunuzu kullanın. Çocuklarımızın mutlu, kadınlarımızın özgür, halkların ve inançların kendini ait hissedebileceği bir ülkeye doğru ilerlemek sizlerin ellerinde. 28 Mayıs’ta ülkemize yeniden güneş doğsun, bu zulüm ve talan düzeni son bulsun artık” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak