Alevi Haber Ajansi

‘Asimilasyona inat inancımıza sahip çıkalım’

Cemevi’nde 5 yıldır semah dönen Ercan Kuş, Alevi inancının tolumla buluşması için çalışma yürüttüklerini belirterek, “Gençlerin mutlaka Alevilikle ilgili tartışmalarda yer alması gerekir” dedi.

“ALEVİ YOLUNU ÖĞRENMEK İÇİN CEMEVİNDEYİZ”

Ceylan Kamalak da Alevi yolunu öğrenmek için Cemevinde çalışma yürüttüğünü ifade ederek insanların inancından uzaklaştığı için daha fazla öğrenmeye ve bilgi almaya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Gençlerin yeterince ilgi duymadığını belirten Kamalak “ Aleviliğimiz, şimdiye kadar gizlediğimiz için, gençler de bilmiyorlar. Bundan dolayı ailelerin yönlendirmesi gerekiyor. Alevilerin özellikle gençler ve kadınlar, Cemevlerine sahip çıkmalılar” dedi.

“LAİKLİĞİ SAVUNACAĞIZ”

Cemevi gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldırım ise yüzyıllardır Aleviliğin karalanmayla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, en laik ülke denilen Avrupa ülkelerinde bile laikliğin özüne uygun yaşanmadığını ifade ederek,  günümüz hükümetleri ile birlikte laikliğin sonlandırıldığını, buna karşı bütün kurumların laikliği savunacağını söyledi.

 

Diren Keser- MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak