Alevi Haber Ajansi

İzmir Kitap Fuarı yarın başlıyor

PİRHA – TÜYAP işbirliğiyle Kültürpark’da düzenlenecek olan 24’üncü İzmir Kitap Fuarı yarın başlıyor. Bu yıl 457 yayınevinin katılacağı fuarın onur konuğu şair Hidayet Karakuş olacak. 

24. İzmir Kitap Fuarı 6-14 Nisan tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek. Bu yıl 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılım sağlayacağı fuarda söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 114 kültür faaliyeti gerçekleşecek.

Çok sayıda yazar, şair ve bilim insanının okuyucusuyla buluştuğu fuara katılım gösterecek başlıca isimler şöyle: Gülten Dayıoğlu, Zeynep Oral, Yılmaz Özdil, Füruzan, İlber Ortaylı, Güray Öz, Altan Öymen, Emre Kongar, İbrahim Kaboğlu, Ayşe Kulin, Enver Aysever, Ahmet Ümit, Banu Avar, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, İnci Aral, Sinan Meydan, Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Ercan Kesal, Mahfi Eğilmez, Mavisel Yener, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Murat Gülsoy, Zeynep Altıok Akatlı, İlker Başbuğ, Mine Söğüt, Feyza Hepçilingirler, Onur Öymen, Saygı Öztürk, Canan Tan, Gülseren Budayıcıoğlu, Erhan Çelik, Doğan Cüceloğlu, Canan Karatay, Aytül Akal, İlkay Marangoz, Tuna Kiremitçi, Yekta Kopan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Işık Öğütçü, Metin Hara, Nazlı Eray, Kahraman Tazeoğlu, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Selçuk Erdem, Kemal Hamamcıoğlu, Deniz Bayramoğlu, Akın Birdal, Ümit Aktaş, Nihat Sırdar, Ahmet Şimşirgil, Levent Üzümcü, Murat Menteş,Aret Vartanyan, Varol Yaşaroğlu ve Sinan Canan.

ONUR KONUĞU HİDAYET KARAKUŞ

24. İzmir Kitap Fuarı onur konuğu olarak şair ve yazar Hidayet Karakuş’u ağırlayacak. 9 günlük fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde, onur konuğu olan Hidayet Karakuş’un hayatına, edebiyatına ve eserlerine ışık tutulacak. 6 Nisan Cumartesi günü Hidayet Karakuş’un okumasıyla “Kendi Sesinden Şiirler” adlı şiir dinletisi, 8 Nisan Pazartesi günü Hidayet Karakuş’un konuşmacı olarak yer aldığı “Atasözlerimiz Bizi Söylüyor” adlı söyleşi, 10 Nisan Çarşamba günü Mavisel Yener, Nevzat Süer Sezgin ve Hüseyin Yurttaş’ın katılımıyla “Çocuk Yazınında Hidayet Karakuş” adlı söyleşi, 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, Efdal Sevinçli, Bahri Karaduman, Oğuz Tümbaş ve Hülya Deniz Ünal’ın katılımıyla “Karakuş’un Şiir Evreni” adlı panel, 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, İnci Aral, Öner Yağcı ve Gönül Çatalcalı’nın katılacakları “Hidayet Karakuş’un Romanları” adlı panel gerçekleştirilecek.

TÜYAP tarafından hazırlanan “Türkçem Adresimdir” adlı armağan kitap da şaire sunulacak.

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Fuar kapsamında çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinlikler de düzenlenecek. Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Aytül Akal, Koray Avcı Çakman, Toprak Işık, Çiğdem Gündeş, Hacer Kılcıoğlu, Çiğdem Sezer, Birsen Ekim Özen başta olmak üzere pek çok çocuk ve gençlik kitabı yazarı okuyucusuyla buluşacak.

Girişin ücretsiz olduğu 24. İzmir Kitap Fuarı, 6 – 13 Nisan tarihleri arasında 11.00 – 20.00, kapanış günü olan 14 Nisan tarihinde ise 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak