Alevi Haber Ajansi

Utku Şahin: Alevi kurumlarında gençlerle doğru temas kurulmalı-VİDEO

PİRHA-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İçerenköy Cemevi gençliğinden Utku Şahin, gençleri Alevi kurumlarına hem inanç boyutuyla hem de kültürel boyutla çekebilmek için onlarla doğru temas biçiminin kurulması gerektiğini kaydetti.

İstanbul’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İçerenköy Cemevi gençliğinden Utku Şahin, Alevi gençlerin Alevi kurumlarının çalışmalarına ve Alevi inancına ilgisini değerlendirdi.

“GERONTOKRASİ ALEVİ KURUMLARINDA DAHA AZ”      

Alevi kurumlarında yapılan belirli faaliyetlere katılmaya çalışan Şahin, ülke genelinde birçok dernek çalışmasının gerontokratik (yaş bakımından toplum içerisindeki en yaşlı bireyin hiyerarşik anlamda en üst düzeyde bulunması) bir şekilde işlediğini söyledi.

Gerontokrasinin Alevi kurumlarında görece biraz daha az olduğunu ifade eden Şahin, Alevi kurumlarında kadınların ve gençlerin katılımının önünün daha açık olduğunu belirtti. Ancak yine de bunun yeterli olmadığını ve şu anki durumun gençler açısından çok verimli olmadığını dile getiren Şahin, bu durumu daha verimli hale getirmeye çalıştıklarını da ekledi.

“GENÇLERLE DOĞRU TEMAS KURULMALI”

Aleviler olarak asimilasyona uğradıklarını sürekli söylediklerini belirten Şahin, “Tabi ki bunu sürekli söyleyince bir çözüm üretmiş olmuyoruz. Mevcut durumun tekrarı olmuş oluyor” dedi. Gençleri Alevi kurumlarına hem inanç boyutuyla hem de kültürel boyutla çekebilmek için önce doğru temas biçiminin kurulması gerektiğini kaydeden Şahin, günümüz şartlarına uygun temas kurmak gerektiğine işaret etti. Bu bağlamda gençlerle doğru teması kurabilmek için kültür sanat çalışmaları ve inanç boyutlu çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan Şahin, metropollerde doğru iletişim kurmanın daha zor olduğunu belirtti.

Küçük yerlerde insanlara ulaşabilmenin daha kolay olduğunu ifade eden Şahin, metropollerde ise sosyal medya araçları üzerinden iletişim sağlandığı için ilişki kurma biçiminin zor olduğunu ancak imkansız olmadığını kaydetti.

“GENÇLER OLARAK SORUMLULUK ALMALIYIZ”

Alevi gençliğinin özellikle Türkiye’deki politik düzlemde bulunduğu koşullardan rahatsız olduğunu ifade eden Şahin, gençlerin rahatsız oldukları durumlarla ilgili bir şeyler yapmak istediklerini ancak bunun için kendilerine alan, araç, yol ve yöntem bulamadıklarını belirtti. Bir yol ve yöntem üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Mevcut yapıların bu konuda gençlere yönelik bir çalışma yapmasını beklemekten öte biz gençler olarak aslında sorumluluk almamız gerekiyor. Ben yeterli bilince, birikime ve deneyime sahip olduğumuzu düşünüyorum. Yani bunun yaşla bir alakası olmadığını, açıkçası istemekle ilgili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Suay ABAK /İsmet SEFER
İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak