Alevi Haber Ajansi

PSAKD, YSK hakkında suç duyurusunda bulunacak-VİDEO

PİRHA-PSAKD Ankara Şube Başkanı Ali Üngörmüş referanduma ve YSK’nın kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üngörmüş, demokratik kitle örgütleriyle birlikte YSK hakkında yarın (26 Nisan) Yargıtay’a  suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Referandumda YSK’nın oylar sayıldığı sırada mühürsüz zarfları ve oy pusulalarını geçerli kabul etmesini PİRHA’ya değerlendiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şube Başkanı Ali Üngörmüş, demokratik kitle örgütleriyle birlikte yarın saat 11.00’de YSK hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

“SEÇİMİ VE SONUÇLARINI TANIMIYORUZ”

“Referandumda Hayır çıkmasına rağmen YSK’nın yanlış tutumu sonucu sandığa Hayır girmesiyle Evet çıkması bir olmuştur” diyen Üngörmüş, seçime şaibe karıştığını ve mühürsüz zarfların sandığa girmesinin kabul görmesinin halk tarafından hiçbir şekilde kabul edilebilir olmayacağının altını çizerek “Biz bu seçimi ve sonuçlarını tanımıyoruz” dedi.

Referandum sonuçlarını kabul etmediklerini daha önce sokaklarda haykırdıklarını, itirazda bulunduklarını belirten Ali Üngörmüş, YSK’ya itiraz dilekçeleriyle başvurduklarını fakat sonuçsuz kaldığını ifade etti.

“SONUÇ ALAMAZSAK AİHM’YE GÖTÜRECEĞİZ”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şube Başkanı Ali Üngörmüş, “26 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de Yargıtay’a YSK hakkında suç duyurusunda bulunmaya gidiyoruz. Şayet buradan da olumlu sonuç alamazsak AİHM’e kadar götürmeye yemin ettik. Bütün demokratik kitle örgütleri olarak 26 Nisan günü saat 11.00’de Yargıtay’ın önündeyiz” dedi.

Cebrail ARSLAN/ANKARA

Haberin Videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak