Alevi Haber Ajansi

Hubyar köyüne hizmet gitmemesi Meclis’e taşınmıştı; Bakan Yerlikaya’dan yanıt geldi

PİRHA-Tokat Almus Kaymakamı’nın kendisine teşekkür etmeyen Hubyar köyü muhtarına tavır alarak köye hizmet götürmemesini DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sormuştu. Soru önergesine yanıt veren Yerlikaya, “Tüm köylere hiçbir ayrım yapılmaksızın hizmet yapılmaktadır” iddiasında bulundu. 

Tokat il merkezine 120 kilometre mesafede bulunan Almus ilçesine bağlı Hubyar köyü, hem bir dergâha ev sahipliği yapıyor hem de bölgedeki Alevilerin inanç merkezi konumunda. Ancak devletin/iktidarın, Alevi köylerine yönelik ayrımcı politikası devam ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Tokat Almus Kaymakamı’nın kendisine teşekkür etmeyen Hubyar köyü muhtarına tavır alarak hizmet götürmemesini Meclis gündemine taşıyarak 17 Temmuz 2024 tarihinde soru önergesi vermişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın soru önergesine yanıt verdi.

“AYRIM YAPILMASIZIN HİZMET YAPILMAKTADIR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soru önergesine verdiği yanıtta tüm köylere hiçbir ayrım yapılmaksızın hizmet yapıldığını savundu.

Bakan Yerlikaya şunları kaydetti:

“İstanbul Milletvekili Celal Fırat tarafından verilen 7/14882 sayılı yazılı soru önergesi incelenmiştir. Soru önergesinde bahsi geçen Hubyar Köyüne yardım gitmediği iddiaları ile ilgili olarak bahsi geçen köye 1100 metre 63`lük içme suyu borusu, 10 adet maşon ve 5 adet çöp konteyneri verildiği, adı geçen köyün çöplerinin düzenli olarak toplandığı, köydeki su depolarına klorlama cihazı takıldığı, şenlik alanı ile şenlik alanına giden yolların bakım onarımının yapıldığı, yapılan yardımlarla ilgili malzemelerin Köy Muhtarına teslim edildiği, köyün anayolunun 2017 yılı ve 2020 yıllarında yapımının tamamlandığı, İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından yağışlardan dolayı çökmeler ve bozulmalar meydana gelen köy yollarının yapımlarına devam edildiği, soru önergesinde bahsi geçen köy yollarının kilitli parke taşı ihalesinin 2024 yılında yapıldığı anlaşılmış olup tüm köylere hiçbir ayrım yapılmaksızın hizmet yapılmaktadır.”

PİRHA/ANKARA

İLGİLİ HABERLER:
-Almus Kaymakamı’ndan Alevi olan Hubyar Köyü’ne hizmet ayrımcılığı!-VİDEO
-Fırat, Almus Kaymakamının Alevi köyüne tavır almasını İçişleri Bakanına sordu
-Hubyar Sultan AKD’den, Hubyar köyüne hizmet götürmeyen Almus Kaymakamı’na tepki!

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak