Alevi Haber Ajansi

BES Dersim Şubesi, yeni adli yıla dair taleplerini sıraladı

PİRHA- Adli yıl açılışı dolayısıyla büro emekçilerinin taleplerine dikkat çeken BES Dersim Şubesi, iş yükü altında ezildiklerini belirterek, şartların düzeltilmesi çağrısında bulundu.

BES emekçileri Dersim’de yeni adli yılda büro emekçilerinin artan iş yükü altında ezildiğine dikkat çekerek, taleplerini sıraladı.
Büro Emekçileri Sendikası ( BES) Dersim Şubesi, adli yıl açılışı dolayısıyla büro emekçilerinin taleplerine dair şube binasında düzenlediği açıklamaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri katıldı.

“ANAYASAL HAKLAR KEYFİ OLARAK ENGELLENİYOR”

BES Dersim Şube Hukuk Sekreteri Murat Biroğlu, AKP iktidarının geçmişte cemaatle kurduğu yargı tahakkümünü bugün de farklı kesimlerle muhalefeti susturmak için kullandığını belirterek, “Kendi kurdukları mevcut yargı sistemi içerisinde bile benimsemedikleri yargı kararlarını tanımayan siyasi iktidar, Anayasal hakların kullanılmasını bile keyfi olarak engellemeye çalışıyor” dedi.

“YARGI EMEKÇİLERİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ”

İktidarın politikalarından emekçilerin, kadınların ve gençlerin zarar gördüğünü dile getiren Biroğlu, “Bu süreçte siyasi iktidar bir türlü bitiremediği yargı reformu paketlerini açıklamaya devam etmektedir. İktidarın üst üste açıkladığı yargı reformu paketleri kimsenin derdine deva olmadığı gibi, ağır iş yükü altında ezilen yargı emekçilerinin sorunlarını da her defasında görmezden gelmektedir. Yargı sisteminin bağımsızlığını kaybetmesi, periyodik olarak çıkarılan yargı paketleri ve dava sayılarındaki artış ve yıllarca süren dava süreçleri yargı emekçilerinin çalışma hayatını kâbusa çevirmiş durumdadır.

Bir yandan iş yükü, mobbing, bir yandan keyfi olarak açılan soruşturmalar, mesai kavramını gözetmeksizin çalışmaya zorlanan yargı emekçilerini yıpratıyor. Sürekli açıklanan yargı paketlerinde ekonomik, özlük ve sosyal haklarının düzeltilmemesi, yetkili olan sendikaların bu durum karşısında sessiz kalmaları, yargı emekçilerinin üvey evlat muamelesi görmesine neden olmaktadır” diye belirtti.

TALEPLER DİLE GETİRİLDİ 

Biroğlu, taleplerini şöyle sıraladı: “Ayrım yapılmaksızın, tüm yargı emekçilerine mesai ücreti ödenmesi sağlanmalıdır. Ulaşım ücretleri ayrımsız her ilde verilmelidir. Havuz paralarının, yargı emekçilerinin lehine olacak şekilde düzenleme yapılarak ödenmesine tekrar başlanmalıdır. İş yükü nedeniyle personel alımına gidilmeyip yargı emekçilerinin üzerinde baskı kurularak sorunun çözümüne çalışılmaktadır. Bu uygulamadan vazgeçilerek yeterli personel istihdamı yapılmalıdır. Mobbinge maruz kalan personelin durumunun değerlendirilmesi, mobbingin önlenmesi amacıyla kurumlarda bir kurul oluşturulması, mobbing uygulayan amire yaptırım uygulanması için düzenleme yapılmalıdır. Yargı kurumlarında kreş açılmalıdır. Mülakat değil, liyakat esas alınmalı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarıyla kurum içinden atamalara devam edilmelidir. Yargı hizmetleri sınıfı oluşturulmalı kadro ve unvanlar yeniden tanımlanmalıdır. İşyerinde hiçbir pozisyon, kadro, unvan ve kademede cinsiyetçi iş bölümü yapılmamalıdır.”

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak