Alevi Haber Ajansi

17+ Alevi Kadınlar’dan hükümetin kadıncık ana programına tepki

PİRHA- 17+ Alevi Kadınlar, hükümetin düzenlendiği anma programı kapsamında Kadıncık Ana Türbesi’nde yapılacak lokma ikramını eleştirdi. Yapılan açıklamada, “Pirlerimizi ırkçılığınıza, dinciliğinize, cinsiyetçiliğinize alet edemeyeceksiniz” denildi.

MHP’nin desteğiyle AKP hükümeti tarafından kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın Alevi kurumlarını yok sayarak Hacıbektaş’ta program düzenlemesi tepkilere neden oldu.

17+ Alevi Kadınlar, hükümetin düzenlendiği anma programı kapsamında Kadıncık Ana Türbesi’nin yanında yapılacak lokma ikramını eleştirdi.

“PİRLERİMİZİ IRKÇILIĞINIZA, DİNCİLİĞİNİZE, CİNSİYETÇİLİĞİNİZE ALET EDEMEYECEKSİNİZ”

17+ Alevi Kadınlar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dün cami cemevi projesiyle yapamadığınız gibi yıllardır sürdürdüğünüz Hace Bektaşı Veli ve Kadıncık Ana Etkinliklerini de kayyumlarınızla ele geçiremeyecek; pirlerimizi ırkçılığınıza, dinciliğinize, cinsiyetçiliğinize alet edemeyeceksiniz.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak