Alevi Haber Ajansi

Dersim’de üniversite öğrencilerinden yetkililere çağrı: Ulaşım sorununu çözün-VİDEO

PİRHA-Munzur Üniversitesi’nde yaklaşık 7 bin öğrenci öğrenim görüyor. Ulaşım sorunu yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Az sayıda araç geliyor ve araçlar genelde dolu olduğu için üniversiteye yürüyerek ya da otostop çekerek gitmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden ulaşım sorunumuzu çözmesini istiyoruz” dediler.

Munzur Üniversitesi 2023-24 eğitim döneminde 7 bini aşkın öğrenci öğrenim görüyor. Sene başından beri yetersiz yurt kapasitesi sebebiyle birçok öğrencinin barınma sorunu yaşadığı üniversitede, öğrencileri mağdur eden bir başka sorun da ulaşım.

“UZUN SÜRE ARAÇ GELMİYOR”

Ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen öğrencilerden Rojin Şık, “Araçlar yarım saatte bir geliyor ancak dolu oldukları için binemiyoruz. Bize başka araç gelecek denmesine rağmen araçlar uzun süre gelmiyor. Ulaşım sorunumuzun giderilmesini istiyoruz” dedi.

“ULAŞIM SORUNUMUZ ÇÖZÜLSÜN”

Ulaşım sorunundan dolayı üniversiteye gitmekte zorlandığını belirten Esma Şahin de “Munzur Üniversitesi öğrencisiyim, Ehlibeyt KYK Kız Yurdu’nda kalıyorum. Az sayıda araç geliyor ve araçlar genelde dolu olduğu için üniversiteye yürüyerek ya da otostop çekerek gitmek zorunda kalıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta bile zorluk çekiyoruz. Çünkü yakınımızda bir market bile yok. 21. yüzyıldayız fakat eğitime ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Araçlar bizi yurda çok uzak bir mesafede bırakıyor ve uzun bir mesafe yürümek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden ulaşım sorunumuzu çözmesini istiyoruz” diye konuştu.

Cihan BERK-Beritan AVCI/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak