Alevi Haber Ajansi

Okurlarına seslendi: Diktatörlüğe karşı ‘Hayır’ oyu verin-VİDEO

PİRHA- Evrensel Gazetesi Yazarı Nuray Sancar, başkanlığı öngören yeni anayasaya ve referanduma ilişkin PİRHA’ya konuştu. Sancar, okurlarına kendi geleceklerini oyladıkları bu referandum sürecinde ‘Hayır’ oyu vermeleri gerektiğini söyledi.

Normalde bir anayasanın toplumsal tüm kesimlerin mutabakatıyla hazırlanan bir metin olmak zorunda olduğunu söyleyen Sancar, 2 partinin onayıyla çıkarılmış olmasının ve bunun OHAL koşullarında referanduma götürülmesine tepki gösterdi.

Sancar, geçtiğimiz günlerde ‘Hayır’ bildirisi dağıtan gençlerin gözaltına alınmasını hatırlatarak, “Propaganda, toplantı yasağı var. Bu yasaklar içerisinde sadece tek bir sesin çıktığı bir referandum süreci bu. Aslında bakıldığında anayasa paketine mevcut OHAL koşullarının süreklileştirilmesine yönelik bir anayasa olduğu anlaşılıyor. Meclisin bypas edildiği hukukun ortadan kaldırıldığı, yasama yürütme ayrılığının çiğnendiği bir anayasa gündemde. Ve bütün bu kurumların yetkilerinin tek bir adama verildiği bir anayasa. Açıkçası bir diktatörlük öngörüyor” ifadelerini kullandı.

“OHAL KOŞULLARINDA ANAYASA YAPILAMAZ”

‘Evet’ denildiği takdirde çok ciddi bir tehlikenin de ortaya çıkacağına dikkat çeken Sancar, Evrensel Gazetesi yazarı olarak okurlarına kendi geleceklerini oyladıkları bu referandum sürecinde ‘Hayır’ oyu vermeleri gerektiğini söyledi.

“Bu koşullarda anayasa yapılamaz. Halkın dışlandığı mutabakatının alınmadı bir anayasanın referanduma getirilmesi ve ‘Hayır’ denmesi yönündeki propagandalarının tehdit edilmesi doğru değil. Bundan vazgeçilmeli. Türkiye’nin olağan koşullarda bir anayasa çıkarması gerekiyor” diyen Sancar, mevcut darbe yasası ile de yönetilmek istemediklerini vurguladı.

Sancar, demokratik, tüm bu süreçlere halkın da dahil edildiği bir anayasanın gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sevim KAHRAMAN

HABERİN VİDEOSU

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak