Alevi Haber Ajansi

‘Artık İslam devleti değiliz’

Seçimi kaybettiği halde koltuğunu bırakmamakta direten İslamcı lider Yahya Jammeh’in devrilmesinin ardından görevi devralan seçilmiş başkan Adama Barrow, ülkesinin ‘İslam devleti’ olmadığını duyurdu. 

Gambiya’da 1994 yılında darbeyle iktidara gelen ve geçtiğimiz aralık ayında gerçekleşen seçimleri kaybeden İslamcı lider Yahya Jammeh, seçim sonuçlarını tanımadığını ilan ederek kriz çıkarmıştı.

Batı Afrika Ekonomik Topluluğu üyelerinin askeri müdahale tehdidi ve Senagal ordusunun Gambiya’ya girmesi üzerine ise Jammeh, koltuğunu bırakarak ülkeyi terk etmişti.

Görevi devralan seçilmiş başkan Adama Barrow, ülkenin ‘Gambiya İslam Cumhuriyeti’ olan adını değiştirme kararı aldı.

Barrow, nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Gambiya’da Hristiyan ve animistlerin (Afrika ülkelerinde yaygın olarak benimsenen ve doğada insan ruhuna benzer ruhlar bulunduğunu kabul eden inanç) de yaşadığına dikkat çekti ve ülkesinin adının Gambiya Cumhuriyeti olacağını duyurdu.

Jammeh, 2015’te ülkesini bir ‘İslam devleti’ olduğunu “Gambiya’nın kaderi, Yüce Allah’ın ellerindedir. Bugünden itibaren Gambiya bir İslam devletidir. Vatandaşlarımızın haklarına saygı duyan bir İslam devleti olacağız” sözleriyle duyurmuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak