Alevi Haber Ajansi

Şirin Nur Vural: Yeşil Sol Parti’de kadınlar için mücadele edeceğim-VİDEO

PİRHA- Yeşil Sol Parti Hatay Milletvekili adayı Şirin Nur Vural, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin içinde yer ettiği öfkeyi mücadeleye dönüştürdüğünü ve bunu da kadınların partisi Yeşil Sol Parti’de gerçekleştirmek istediğini belirtti. Vural, anadilinde kadınlara seslenerek, “Her zaman yanınızda olacağım” dedi.

Memleketi Hatay’dan Yeşil Sol Parti Hatay 2. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilen Şirin Nur Vural, depremin kayıplarını ve acılarını yaşamış bir isim. Depremin yarattığı enkazın gölgesinde seçim çalışması yürüten Vural, meclise girmesi halinde özellikle kadın sorunları ve deprem bölgelerinde kadınların yaşadığı zorluklara ilişkin çalışmalar yapmak istiyor.

Şirin Nur Vural; deprem sonrası neler yaşadıklarına, seçim çalışmalarına ve kadınların yaşadığı sorunlara dair PİRHA‘ya konuştu.

“NORMALLEŞME DEĞİL, ALIŞMIŞLIK”

Kendisi de depremzede olan Şirin Nur Vural, aileden bir çok yakınını kaybetmiş. Doğal afetin üzerine bir de ihmallerin eklenmesiyle tam bir felaket yaşadıklarını anlatan Vural, hayatlarının normale dönmediğini, sadece buna alıştıklarını söylüyor:

“Yaralarımız hala çok taze, iyileşmiş değiliz. Burada normalleşme yok sadece gözlerimiz görmeye alıştı. Buradan başka kentlere giden depremzedeler, herkes rutin hayat akışını sürdürürken onlar sadece ağlıyorlardı ve bana ‘Hangisi normal’ diye soruyorlardı. Normalleşmenin hiçbir adımı atılmadı.”

“O SOKAK LAMBALARI MECLİSTE PATLATILACAK”

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle çok erken yaşlarda tanışan Şirin Nur Vural, bu eşitsizliği ergenlik yıllarında yaşadığı bir anekdotu anlatarak aktardı:

“Sokak lambaları yanmadan evde olmam istenirdi. Sokak lambaları benim için kısıtlayıcı bir işaretti. Yandı mı koşarak eve gitmem gerekiyordu. Bu yüzden sokak lambalarını hep patlatmak istemişimdir. O günlerden günümüze hiçbir şeyin değişmediğini görmek çok üzücü”

Şirin Nur Vural, bu sebepten dolayı meclise girdiği takdirde kadınların yaşadığı tüm sorunları öne çıkararak, ‘sokak lambalarını patlatacağını’ ifade etti.

İLK İŞ, GÖRÜNMEYEN EMEĞİ DİLE GETİRMEK

Milletvekili seçilmesi halinde ilk olarak kadınların görünmeyen ev içi emeğini görünür kılmak istediğini söyleyen Şirin Nur Vural, sağlık güvencesi, ev kadınlarının emeklilik hakkı ve ekonomik özgürlükler önündeki engelleri ortadan kaldırmak adına da çalışmalar yapacağını belirtti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin önemine de değinen Şirin Nur Vural, “Öldürülen kadınların suçlandığına, faillere iyi hal indirimleri verildiğine şahit oluyoruz. Mecliste ceza indirimleri yerine cezai işlem uygulamalarını başlatmak için çalışacağız. Bir gecede feshedilen İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koymak ve uygulatmak anlamında mücadele edeceğiz” dedi.

“YEŞİL SOL PARTİ İLE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Yeşil Sol Parti olarak, kadınlar olarak bu düzeni değiştirmek istediklerini vurgulayan Şirin Nur Vural, “21 yıllık enkaz hükümetinde en fazla kadın cinayetlerinin yaşandığı bir iktidara tanıklık ettik. Kahkahalarımızdan tutun da etek boyumuza, kaç çocuk yapacağımıza kadar karışıldı, bizleri kamusal alandan soyutlayıp ev içlerine hapsetmeye ve özgürlüklerimizi elimizden almaya çalıştılar. Onların zihniyetinde bizlerin hiç yeri yok. Ancak biz kadın partisi olarak kadınların önündeki tüm engellerin kaldırılması adına mücadeleyi sürdüreceğiz. Kadınlarla, birlikte değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Fatoş SARIKAYA- Diren KESER/ HATAY

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak