Alevi Haber Ajansi

Kenanoğlu Elbistan’da: Yaşlı yurttaşlarımız deprem riski olmayan yerlere taşınmalı -VİDEO

PİRHA- Deprem bölgelerinde gezen ve gözlemlerini aktaran HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Burada bizim talebimiz yaşlı yurttaşlarımız batı illerine, deprem riski olmayan yerlere taşınmasıdır. Yaşlı insanlar barınma, ısınma ve hijyen sorunu yaşıyor” dedi.

HDP’li Milletvekilleri deprem bölgelerinde incelemeler yapmaya devam ediyor.

Maraş’ın Elbistan ilçesindeki cemevine giden HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, yaşlı yurttaşların deprem riski olmayan yerlere taşınması gerektiğini söyledi.

“SU, ELEKTRİK, HİJYEN, BARINMA GİBİ BİRÇOK SORUN VAR”

Kenanoğlu paylaştığı videoda şunları dile getirdi:

“Deprem bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında Elbistan Cemevine geldik. Halkımızın duyarlılığı sonucunda Elbistan ve Pazarcık’ta temel ihtiyaçların yeteri kadar geldiğini gördük. Burada bizim talebimiz, yaşlı yurttaşlarımızın batı illerine, deprem riski olmayan yerlere taşınmasıdır. Yaşlı insanlar barınma, ısınma ve hijyen sorunu yaşıyor. Burada bulunan canlardan, gelen yardımları durdurmalarını istiyoruz. Çünkü her yer dolmuş durumda. Buradaki yaşlı insanların batıda, eşleri, dostları, akrabalarının yanına gitmeleri lazım. Keza su, elektrik gibi sorunlar var. Buradaki yaşlı insanlar bir an önce başka illere, daha güvenli yerlere sevk edilmelidir.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak