Alevi Haber Ajansi

Adana’da ‘Şeyh Bedreddin ve Alevilik’ paneli-VİDEO

PİRHA – Adana’da “Şeyh Bedreddin ve Alevilik” konulu panelde Şeyh Bedreddin’in günümüze yansıyan mücadelesine dikkat çekildi. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Şeyh Bedreddin’in hakikatçi çizgisine işaret ederek, “Mazlumlar, Denizler, Mahirler, İbrahim Kaypakkayalar Şeyh Bedreddin’in sürdürücüleridir” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Seyhan Şubesi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Şeyh Bedreddin ve Alevilik” konulu bir panel gerçekleştirdi. Panele siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu panelin moderatörlüğünü Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karakaya yaparken konuşmacı olarak HDP Antalya milletvekili Kemal bülbül ve yazar Kemal Derin yer aldı.

Panel, çerağların uyandırışmasıyla başlarken, Şeyh Bedreddin Destanı şiiri seslendirildi.

Panlede ilk olarak söz alan yazar Kemal Derin, Şeyh Bedreddin’in hayatı ve mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Son olarak konuşan HDP’li Kemal Bülbül ise; Şeyh Bedreddin’in Hıristiyanlık ile Sünniliği, Alevilik ile hakikatçileri sentezleyen bir isim olduğunu vurguladı. Bülbül, “Şeyh Bedreddin ulaşabilir dünyanın tümüne tanık olan ve yeni bir boyut katan kişidir. Aynı zamanda sonraki dönemlerdeki hakikatçileri etkilemistir. Yakın tarihimizdeki bütün halk önderleri Şeyh Bedreddin’in yolunda gitmiştir ” şeklinde konuştu.

Panel soru ve cevap bölümü ile son buldu.

PİRHA/ADANA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak