Alevi Haber Ajansi

Aydınoğlu: Demokratikleşme ve özgürleşme çabalarının içinde PSAKD öncülüğünü yapmaktadır-VİDEO

PİRHA-PSAKD Fethiye Şubesi eski yöneticilerinden Yonca Aydınoğlu, şube faaliyetleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Aslında bütün Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de kadın örgütlenme çabaları, demokratikleşme, özgürleşme ve ilerleme çabalarının içerisinde PSAKD öncülüğünü yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD) Fethiye Şubesi bir önceki dönem yönetim kurulu üyesi Yonca Aydınoğlu şube faaliyetlerine ilişkin PİRHA‘ya açıklamalarda bulundu.

Son yapılan kongreye değinen Aydınoğlu, “En son kongremiz yapıldığında alanları artık gençleri bırakmak gerektiğini düşündüm. Öncesinde de zaten Pir Sultan Abdal Derneği’nin hakikaten açık yüzüydük biz. Fethiye olarak yönetimde en çok kadın bulunduran şube olduğumuzu düşünüyorum. Yine aynı şekilde bu dengeyi gençler ve kadınlar üzerinden kurarak yeni yönetimimizi oluşturduk” dedi.

“HER TÜRLÜ DEMOKRATİK EYLEMİN İÇİNDE YER ALDIK”

Aydınoğlu, Covid-19 pandemisinin olumsuz etkisinden de bahsederken, şunları söyledi:

“Geçmiş dönemde pandemi nedeniyle gerek örgütlenme açısından gerekse de eylemler açısından sarsıldık. Ama bunun ötesinde Fethiye’de her türlü demokratik eylemlerde en azından katılımcı olduk ve 2 Temmuz anmalarında olsun çeşitli anmalarda ve de çeşitli kutlamalar da Pir Sultan Abdal Derneği olarak mutlaka yer aldık.

Aslında bütün Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de kadın örgütlenme çabaları, demokratikleşme, özgürleşme ve ilerleme çabalarının içerisinde PSAKD öncülüğünü yapmaktadır.”

“KADIN DAYANIŞMASINI DESTEKLİYORUZ”

Fethiye’deki kadın örgütleri ve bu örgütler ile kurulan ilişkiye dair ise Aydınoğlu, “Fethiye’de Kadın Platformu ve Fethiye Kadın Danışma Derneği var. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi olarak bu derneğin eylemlerinde katılımcı oluyoruz ve desteğimizi sunuyoruz.

Kadın dayanışmasını büyütmek, geliştirmek için burada çok çeşitli eylemler yapılıyor. Biz de PSAKD olarak bu kadın dayanışmasını destekliyoruz. PSAKD zaten derneğin özü bakımından bir isyan örgütlenmesidir. PSAKD hiçbir zaman devletle, iktidarla, erkle barış sağlamamıştır. Her zaman bu anlamda daha özgürlükçü daha ilerici bir konumda olmuştur.

PSAKD üyesi olmaktan onur duyuyorum. Bir kadın olarak da sözümün geçtiği burada bu örgütlenme içinde çok değer verildiğimi düşünüyorum. Bütün kadınları da ötekinin ötekisi olmak adına hem Alevi hem kadın hem ilerici devrimci ruhlarda olan kadınlar için PSAKD çok sağlam bir örgütlenme yeri” ifadelerini kullandı.

Cebrail ARSLAN/MUĞLA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak