Alevi Haber Ajansi

TÜİK yine şaşırtmadı!

PİRHA- TÜİK’e göre Türkiye’de işsiz sayısı 3 milyon 919 bin. TÜİK, 2021 yılında dar tanımlı işsizliği yüzde 12, geniş tanımlı işsizlik oranını ise yüzde 24,4 olarak açıkladı. 

Ekonomik kriz derinleşirken, zamlarla birlikte hayat pahalılığı artarken ve esnaf kepenk indirirken, ekonomik krizi bahane eden iş yeri sahipleri işçi kıyımına gidiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise, 2021 yılına ilişkin işgücü istatistiklerini yayımlayarak, işsizliğin azaldığını aktardı.

TÜİK, 2021 yılında istihdam oranı yüzde 45,2 olarak açıklarken, genç nüfusta işsizlik oranını yüzde 22,6 olarak hesapladı.

TÜİK’in açıkladığı resmi verilere göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılında bir önceki yıla göre 121 bin kişi azalarak 3 milyon 919 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,1 puanlık azalışla yüzde 12,0 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 10,7 iken kadınlarda ise yüzde 14,7 olduğu aktarıldı.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak