Alevi Haber Ajansi

Afşin’e yapılması planlanan termik santral için yürütmeyi durdurma kararı çıktı

PİRHA-Maraş’ın Afşin ilçesinde yapılması planlanan C Termik Santral Ünitesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Maraş’ın Afşin ilçesindeki C Termik Santral Ünitesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)  tarafından Çevre Etki Değerlendirmesi Raporu (ÇED) süreci başlatılan, daha sonrada Türkiye Varlık Fon’na devredilen 1800 MW kapasiteli Türkiye’nin en büyük kömürlü termik santralı olan Afşin C Termik Santralinin ÇED süreci, Kahramanmaraş İdari Mahkemesi’nin aldığı kararla durduruldu.

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu’nun Afşin-Elbistan’dan 25 duyarlı ve gönüllü ile birlikte açtığı davanın bilirkişi incelemesi daha önce yapılmıştı. Bilirkişiler Afşin-Elbistan ovasına böyle bir termik santral yapılmasında kamu yararı olmadığını, bunun akıl ve mantıkla bağdaşmadığı yönünde karar vermişti. ÇED raporunu her yönden inceleyen 6 kişilik bilirkişi heyetinin sunduğu görüşler doğrultusunda karar alan Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, ÇED sürecinin yürütmesinde bir kamu yararı olmadığını onaylayarak yürütmeyi durdurdu.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak