Alevi Haber Ajansi

HDP çalışanı Yılmaz Özgül’ ajanlık dayatması ve ölüm tehditi

PİRHA- Halkların Demokratik Partisi çalışanı Yılmaz Özgül’ü takip eden kimliği belirsiz ve kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişiler, ‘Soru soracağız’ diyerek ajanlık dayatmasında bulundu. Özgül, ajanlık dayatmasını kabul etmeyince, ‘seni öldürürüz’ diyerek tehdit edildiğini söyledi.

İzmir’in Buca ilçesinde 9 Mart tarihinde evden çıktığı sırada kendisini polis olarak tanıtan ve kimliklerini açıklamayan kişiler önü kesilen Halkların Demokratik Partisi çalışanı Yılmaz Özgül, durumu kamuoyu ile paylaştı. Özgül, kendisini takip eden iki polisin, evinin 100 metre ilerisinde “Sorular soracağız” diyerek önünü kestiğini açıkladı.

Bu kişilerin, “Bize parti içerisindeki faaliyetlerden biraz bahseder misin? Seninle konuşmak istiyoruz. Bir yerde oturup çay içelim” dediğini ifade eden Özgül, bu duruma tepki gösterdiğini söyledi. Özgül, polis olduğunu söyleyen kişilerin ısrarlı bir şekilde kendisiyle diyalog geliştirmek istediğini belirterek, “Biz senin neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü biliyoruz. Ya bu işlerden uzak duracaksın ya da gelip bize bilgi vereceksin’ diyerek ajanlık yapması için kendisini tehdit ettiğini anlattı.

AJANLIK TELİFİNİ KABUL ETMEYİNCE ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Yılmaz Özgül, ajanlık dayatmasına maruz kaldığını, dayatmayı kabul etmeyince darp edilerek tehdit edildiğini ifade ederek, “Sabah evden çıktım ve 100 metre kadar durağa yürürken kendisini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından durduruldum. Soru sorma bahanesi ile beni aralarına almak istediler. Hakkımda gözaltı kararı olması durumunda karakola götürmelerini ve avukatım ile ifade vereceğimi söyledim. Onlar ise ajanlık teklifinde bulunarak, onlara bilgi aktarmamı istediler. Kabul etmeyince ise fiziki müdahale ile darp etmek istediler. Sonrasında ise, “Biz senin neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü biliyoruz. Ya bu işlerden uzak duracaksın ya da gelip bize bilgi vereceksin. Yoksa başına geleceklerden biz sorumlu değiliz, seni öldürürüz” diyerek ölümle tehdit ettiler. İstediklerini alamayınca kaçarak uzaklaştılar” dedi.

AİLESİ İLE BİRLİKTE UZUN SÜRE BASKILARA MARUZ KALIYOR

Yılmaz Özgül, bu teklifi reddetmesi üzerine kendisini polis olarak tanıtan kişilerin gittiğini söyledi. Ayrıca Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İzmir Şube yöneticisi olan Yılmaz Özgül, birlikte yaşadığı ailesi ile birlikte uzun süredir baskılara maruz kaldıklarını, evlerine sık sık baskın yapılarak ajanlığa zorlanmasından ötürü İnsan Hakları Derneği’ne başvuracağını dile getirdi.

PİRHA/İZMİR

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak