Alevi Haber Ajansi

DAD: Zülmane yaklaşımı kabul etmiyoruz, kaymakam derhal görevden alınmalı!

PİRHA-DAD Genel Merkezi yaptığı, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan’ın görevinden alınması çağrısında bulundu. DAD, “Hakk Yol Aleviliğin kutsal ayı olan Xızır ayında, edep erkan bilmez, inancımızın kadim değerlerine ve makamlarına, zülmane yaklaşımı kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dersim’de Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek‘in, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan tarafından tehdit edilmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi de yayımladığı yazılı bir açıklama ile Tutkan’ın görevinden alınması çağrısında bulundu.

DAD Genel Merkezi’nin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Yeryüzünde varlığın rızalı makamları vardır. Reya Heq/ Raa Heqi/Hakk Yol Alevilik rızalı makamları Xızır makamları olarak görür. Xızır makamlarına lokma ile gidilir. Edep erkan içerisinde niyaz olunur. Xızır makamları cümle varlığın rızalı olduğu makamlardır. Hakk Yol evlatları bu makamlarda tüm kainatla cem olur. Rıza makamları hafıza makamıdır.

Murad alıp, murad dilenen makamdır. Muradına hasıl olanlara aşk ile.

Kainatta iyi ve kötü mana bulmuş insan varlığının işidir. Yol, kamil insanın iyilik makamına meydan açar. Meydana gelen cem olup, dar görmüş, dar görüp didar olmuşların meydanıdır. Yol bu minval üzere rahmet diler. Rahmet dileyip, rahmete meydan kuranlara aşk ile.

Her yol evladı Xızır makamlarında niyaz olduğu vakit, külli kainatla niyazında iyilik diler. İyilik dileyip, iyilik bulanlara aşk ile.

“UĞUR TUTKAN SİLAHI İLE YOL EVLATLARINI TEHDİT ETTİ”

Tabi makam bilmeyenlerin, Xızır bilmeyenlerin, edep erkan bilmeyenlerin kör gözleri, art niyetleri, rızkını pay bilmeyen nefisleri, makam sarhoşluğunda cehaletleri gelip çatıyor Xızır makamlarına. Hakk Yol Alevilik bunca demdir çok gördü. Rızasız makama girip nefis şöhretine çiğ söz edenleri.

Bunlardan biri de Nazimiye Kaymakamı Uğur Tutkan, Düzgün Bawa Makamı’na silahı, külahı ile gidip Yol evlatlarını tehdit etti.

Kıble ve makam bilmeden kanundan, nizamdan bahsetti. Derki malum “Kanunsuzluk, usulsüzlük kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun ve hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü.”

Öncelikle; kaymakam Harde Dewreşte süreli maaşlı görevini icra ederken hizmet ettiğin toplumun değerlerini bilmek ile sorumludur. Devlet adalet ile yönetilir. Cahilce Makama silah ile girilmez, makama nefis ile gelinmez, makama kötü niyet ve yalan ile gelinmez.

“ZÜLMANE YAKLAŞIMI KABUL ETMİYORUZ”

Makama geldiğinde korkmana gerek yok. Yol evlatları makamlarda düşman bilmez. Kara gözlü dağ keçisi, koca yürekli ayı, körpecik tavşan, aç kalmış kurt, yüreği avucunda tilki korkmuyor ise senin de korkmana hiç gerek yok. Rıza makamlarında kimseye zarar gelmez senin de korkmana gerek yok.

Devletin gücü hak, hukuk, adaleti ile kolluğunu azalttığı kültüründen alır. Hakk Yol Alevi milletleri zulmü ile vergi ile kendini gücünü gösteren devletleri çok gördü. Kapımıza niyaz olmadan devlet de yol yürüyemez. Bilmez isen Osmanlı’ya, Selçuklu’ya dönüp bir bakıver.

Hakk Yol Aleviliğin kutsal ayı olan Xızır ayında, edep erkan bilmez, inancımızın kadim değerlerine ve makamlarına, zülmane yaklaşımı kabul etmiyoruz. Gereği yapılmalı, Nazimiye Kaymakamı derhal görevinden alınmalıdır.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak