Alevi Haber Ajansi

‘Mücadelemizi büyüterek bu saldırıları aşacağız’

PİRHA-Konya’daki katliamı Taksim’de protesto eden binlerce kişi, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları eşliğinde yürüdü. Tek dil tek millet tek din anlayışına karşı halkların, işçilerin ve dinlerin kardeşliği anlayışı ile mücadele edeceklerini söyleyen HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, “Kandan besleyenlerin iktidarlığına son vereceğiz. AKP ve MHP hükümetinin artık gidici olduğunu ve bu nedenle bu kadar saldırganlaştı. Bu nedenle katliamlar ile iktidarını sürdürmek istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Konya’da ırkçı saldırı sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı, Taksim Tünel Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri,  Barış Anneleri ve binlerce kişi katıldı.

“KANDAN BESLEYENLERİN İKTİDARLIĞINA SON VERECEĞİZ”

Tek dil tek millet tek din anlayışına karşı halkların, işçilerin ve dinlerin kardeşliği anlayışı ile mücadele edeceklerini söyleyen HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, “Kandan besleyenlerin iktidarlığına son vereceğiz. AKP ve MHP hükümetinin artık gidici olduğunu ve bu nedenle bu kadar saldırganlaştı. Bu nedenle katliamlar ile iktidarını sürdürmek istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bütün halklar kadınlar bir araya gelerek ulus devlet anlayışına son vereceğiz” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEYİ BÜYÜRÜTEREK AŞACAĞIZ”

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Egecan Özgür okudu. Irkçı saldırıların planlı ve organizeli olduğunu belirten Özgür, “Polis kordonu etrafında ‘ Burada tek Kürt kalmayacak’ sloganlarıyla Dedeoğlu ailesini katleden katil sürüsü için Soylu utanmadan ‘iki aile arasında husumet var’ diyor. Katilleri delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıp Kürtlerin üstüne tekrar tekrar salanlar, 7 insanımızın öldürüldüğü bu katliamın suç ortağıdır. Çözülüş ve çeteler arasındaki çatışma ayyuka çıkmakla beraber şu da ortadadır ki rant, yağma ve savaş üzerine süren egemenlik ilişkilerinin ağır sonuçlarını işçilere, emekçilere, halklara yaşatmak konusunda ortaktırlar. Kitleleri kışkırtarak kendi suçlarını Kürt halkının, göçmenlerin, işçi ve emekçilerin üzerine yıkmakta ortaktırlar. Halklara yönelik saldırı ve katliamların sorumlusu, bu saldırıları organize edenler ve onlarla birlikte ırkçı söylemleri yükseltenlerdir. Kürt Halkı geçmişte de katliamlar ve yükseltilen ırkçılığın karşısında direndi. Halkların kardeşliğini, barışı, özgürlüğü istemekten, onun için yaşamaktan bir an olsun vazgeçmedi. Bizler de bu saldırıların karşısında boyun eğmeyeceğiz. Adalet için, özgürlük için, insanca ve onurlu bir yaşam için, halkların kardeşliği ve eşitliği için olan mücadelemizi büyüterek bu saldırıları aşacağız” dedi.

Açıklamanın ardından kitle slogan ve alkışlar atarak Şişhane Meydanı’na doğru yürüdü. “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla Şişhane Meydanı’ndan Kasımpaşa’ya oradan da Hacıahmet Mahallesi’ne yürüyen gençler, burada yürüyüşlerine son verdiler.

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak