Alevi Haber Ajansi

Tepki çeken dernekler yasası, Venedik Komisyonu gündeminde!

PİRHA-Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerdeki yasaların, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) uygun olup olmadığını denetlemekle görevli Venedik Komisyonu, Türkiye’de tepkilere sebep olan ve 2020 yıl sonu kabul edilen dernekler yasasını inceleyecek.

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerdeki yasaların, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) uygun olup olmadığını denetlemekle görevli Venedik Komisyonu, 2 Temmuz Cuma, dernekler yasası kanununun AİHS’ne uygun olup olmadığına ilişkin görüş bildirilecek.

Bağımsız hukukçu uzmanlardan oluşan komisyon, üye ülkelerdeki yasa ve anayasaların insan hakları normlarına uygun olup olmadığına dair hazırladığı raporları, Türkiye’nin de üye olduğu Avrupa Konseyi’nin karar organı Bakanlar Komitesi’ne sunuyor. Bu raporlar, AİHM’deki davalara da rehber olması itibarıyla önem taşıyor.

Kaynak: euronews

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak