Alevi Haber Ajansi

Görev başında ölen hemşirenin covid testi pozitif çıktı

PİRHA-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tarsus Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan ve Lenfoma tedavisi gördüğü söylenen 40 yaşındaki Kadir Saldız’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle basın açıklaması yaptı. “Görev başında ölüyoruz” denilen açıklamada pandemi sebebiyle uzun çalışma sürelerine de dikkat çekildi.

SES Merkez Yönetim Kurulu, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan ve Lenfoma tedavisi gördüğünü belirtilen 40 yaşındaki Kadir Saldız’ın yaşamını yitirmesine dair açıklama yaptı.

Yazılı yapılan açıklamada “Görev başında ölüyoruz duyun artık sesimizi” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Hemşire olarak görev yapan 40 yaşındaki üç çocuk babası Kadir Saldız, dün tutmuş olduğu 24 saatlik nöbeti teslim ettikten sonra sabaha karşı ben biraz dinleneceğim diyerek uzandığı kanepeden bir daha uyanmadı, uyanamadı.

Lenfoma tedavisi gördüğünü söyleyen bir meslektaşı ‘ben biraz dinleneceğim’ diyerek gitti. Bir daha uyanmadı, arkadaşım gözlerimin önünde hayatını kaybetti diyerek isyanını haykırdı.

Sağlık emekçilerinin izin, emeklilik ve istifa etme hakları dahi anayasaya aykırı bir şekilde ellerinden alınmıştır. Uzun çalışma süreleri pandemi ile birlikte daha da artmıştır, personel eksikliği ile iş yükleri çok daha fazla artmıştır.

Sendikamız pandeminin başından beri kronik hastalıkları bulunan sağlık emekçilerinin bu ağır çalışma koşullarında idari izinli sayılmasını defalarca dile getirdi. Başta bakanlığın buna duyarsız kalması, kurum idarecilerinin bu durum karşısında gösterdiği anlayışsız ve işler yürüsün gerisi ne olursa olsun şeklindeki tavırları, sağlık emekçilerini göz göre göre ölümün eşiğine getirdi. Ayrıca görevi başında yaşamını yitiren arkadaşımızın Covid-19 testinin pozitif çıktığı yönünde bilgi de alınmıştır. Düşünün hem kronik hastalığı olduğu halde çalıştırılıyor hem de pozitif olduğu anlaşılıyor. Kısacası sağlık emekçisine açıkça ‘ne olursa olsun sen ölümüne çalışacaksın’ deniyor.

Sağlık Bakanını uyarıyoruz: Sağlık emekçisi de tüm insanlar gibi etten, kemiktendir. Ne robot ne de köle değildir. Salgınla özverili ve olağanüstü mücadele ederken yaşamlarından olmaktadır. Halkın sağlığını korurken ve onları yaşatmaya çalışırken canımızdan olmak istemiyoruz.

Yaşamak ve yaşatmak için acil taleplerimizi karşılayın.”

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak