Alevi Haber Ajansi

‘Yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin vebali iktidarın boynunda’-VİDEO

PİRHA- İstanbul Tabip Odası, salgın nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin vebalinin iktidarın boynunda olduğunu söyledi. Oda Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri doktorlar Ahmet Zare, Mehmet Karakum, R. Ferruh İlter, Mustafa Selek ve A. Oğuz Tezcanlı’yı anmak amacıyla Şişli’de bulunan İstanbul Çevre Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve sağlık emekçileri, burada yaşamını yitiren sağlık emekçileri için saygı duruşunda bulundu. Açıklamada “Artık yeter! Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart” yazılı pankartı açılarak, yaşamını yitiren doktorların fotoğrafları taşındı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, salgının yönetilmesiyle ilgili yaşanan eksiklikleri sürekli dile getirdiklerini belirtti. Salgının yeni başladığı Nisan ve Mayıs aylarında çok hızlı bir şekilde İstanbul’dan tüm Türkiye’ye yayıldığını söyleyen Küçükosmanoğlu, normalleşme sürecine geçildikten sonra salgın hızının arttığını ifade etti.

“COVİD-19, MESLEK HASTALIĞI İLAN EDİLSİN”

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip de, salgın nedeniyle birçok sağlık çalışanı ve doktorun hayatını kaybettiğini dile getirerek, “Salgın almış başını yürüyor. Sağlık çalışanları toplumun sağlığı için çok önemlidir. Bizler ayakta kalamazsak, bu salgının idare edilmesi mümkün olmayacaktır. Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

“VEBALİ İKTİDARIN BOYNUNA”

Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Osman Öztürk ise salgına karşı iktidarın önlem almamakta ısrar ettiğini söyledi. Onbinlerce insanın yaşamına mal olan salgın sürecinde iktidarın başarı hikayesi ortaya çıkarmaya çalıştığını söyleyen Öztürk, “Ölen meslektaşlarımızın, sağlıkçılarımızın ve yurttaşlarımızın sorumlulukları ve vebali bu iktidarın üzerindedir” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak