Alevi Haber Ajansi

Sivas Katliamı’nda yaşamı yitirenler İkitelli’de anıldı – VİDEO

PİRHA – Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler İkitelli’de anıldı. Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda yapılan açıklamada, Mezhepçiliğe ve şovenizme karşı mücadele çağrısı yapılarak, “Sivas Madımak bir devlet katliamıdır” denildi. 

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 can İstanbul’un Küçükçekmece İlçesine bağlı İkitelli’de 2 Temmuz için yürüyüş ve anma etkinliği yapıldı. İkitelli Cemevi önünde toplanan kitle  Atakent Mahallesi’ndeki Ali İsmail Korkmaz Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte kitlenin önünde aydım ve ozanları temsilen bağlama taşındı. Salgın koşulları nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen koşullarına dikkat edilmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklamada, eylem komitesi tarafından katılımcılara maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı.

Ali İsmail Korkmaz Parkı’n yapılan basın açıklamasında Sivas Katliamı’nın 27 yılı olduğuna dikkat çekilerek, sorumluların açığa çıkartılması istendi.

“HESAP SORMAZSAK SON OLMAYACAK”

Sivas Katliamı’nın hesabının sorulmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“2012 yılında dava zaman aşımına uğratıldı. 1993’den bu yana 12 hükümet değişti ve hükümetlerin hiç biri hüküm vermediği gibi el birliği ile davayı zaman aşımına uğrattı. 8 yıl sonra bugün ise katliam sanıklarının avukatlarının partisi AKP iktidarda, zaman aşımını “milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun” diyerek selamlayan Erdoğan ise Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi yönetiyor.

Sivas katliamının zaman aşımını hayırlı gören Erdoğan daha sonra Reyhanlı katliamında hayatını kaybedenleri “53 Sunni vatandaş” olarak tanımladı. Aynı siyasi anlayış Roboski’de katliam yaptı, 7 Haziran seçimlerinin hezimetini Kürt illerinde, Cizre’de Silopi’de gerçekleştirdiği katliamlarla atlatmaya çalıştı. 2 Kasım’daki ‘’ya oyunu ya canını’’ seçimiyle zaferini bu ölümler üzerinden yükseltti.

Emperyalizmin eliyle, Sünni dünyanın liderliğine soyunanların iş birliğiyle Sivas’ı yakan ateş Suriye’yi, Irak’ı tüm Ortadoğu’yu da tutuşturdu. Yangın sürüyor. Bugün ABD emperyalizmi İran’ı kuşatırken, Ortadoğu’da halkları birbirine boğazlatırken Türkiye’de de yine halkın arasında mezhepçilik pompalanıyor, dini taassup ve yobazlık, ırkçılık ve faşizm yine sermayenin ve emperyalizmin hizmetine koşuluyor. İlk defa değil! Eğer hatırlamazsak, ders çıkarmazsak ve hesap sormazsak son da olmayacak!”

“Sivas Madımak bir devlet katliamıdır” denilen açıklamada, “Alevi halkının duyarlılıklarını, acılarını ve adalet taleplerini hiçe saymıştır. Hal böyleyken memleketin her günü 2 Temmuz’dur her yeri adeta Madımak’tır. Katliamı yapanlar ya iktidarda ya da iktidar ortağıdır.”

MÜCADELE ÇAĞRISI

Mezhepçiliğe ve şovenizme karşı mücadele çağrısı yapılan açıklamada, “Bizler faşizme, şovenizme ve mezhepçiliğe karşı iş, aş, ekmek ve özgürlük isteyen emekçi kitleleriz. Bizler Sivas’ta yakılan Aleviler, Roboski’de katledilen Kürtleriz. Fabrikalarda asgari ücret karşılığında emekleri sömürülen işçileriz. Bizler geçmişte yaşanan Maraş’ın, Çorum’un, Sivas Madımak katliamının hesabını sormak için bir aradayız ve buradan bir kere daha haykırıyoruz; katillerden hesabı emekçiler soracak! İşçilerin birliği katliamları bitirecek. Bizler yalnızca unutmakla değil, hatırlamakla ve hesap sormakla da yükümlüyüz, yeni katliamların önüne geçmekle yükümlüyüz. Aksi takdirde biz emekçi kitleler daha büyük katliamlarla karşılaşacağız. İşimiz, aşımız, hayatımız ve geleceğimiz için örgütlenmek ve mücadele etmek zorundayız. Bizler bep birlikte yeni Kerbelaların yaşanmasının önüne geçeceğiz”ifadeleri kullanıldı.  PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak