Alevi Haber Ajansi

Doğa Koleji’nde maaş krizi sürüyor

PİRHA- Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından biri olan Doğa Koleji’nde kriz sürüyor. 3 aya yakındır maaşlarını eksik alan Doğa Koleji öğretmenleri yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

Doğa Koleji’nde çalışan öğretmenlerin maaşları Nisan ayında da eksik ödendi. Doğa Koleji sözleşmesine göre her ayın 5 ila 10’u arasında ödenmesi gereken maaşlar, son aylarda olduğu gibi bu ay da eksik ödendi. Öğretmenler yaşanan duruma tepkili.

MAAŞLAR EKSİK ÖDENİYOR

Son aylarda ödemeleri zamanında ve tam yapmayan Doğa Koleji, Nisan ayında da çalışan öğretmenlerin ödemelerini eksik ve geç yatırdı. Nisan ayında öğretmen maaşlarının yüzde 30’unu ödeyen Doğa Koleji eksik kalan yüzde 70’lik dilimi henüz ödemediği bildirildi. Şirket yönetiminin ödemeyi ne zaman yapacağı ise belirsiz.

ÖĞRETMENLERİN TEPKİSİ DİKKATE ALINMIYOR

Maaşlarını eksik ve düzensiz alan Doğa Koleji Bayrampaşa 2 kampüsünde çalışan öğretmenler yakın zamanda ders boykotuna giderek yaşanan gelişmeleri protesto etmişti. Yaşanan boykot eyleminden sonra öğretmenler üzerinde baskıyı arttıran Doğa Koleji yönetimi öğretmenlere ihtarname tehdidinde bulunmuştu.

İŞTEN ÇIKARILANLARIN KIDEM TAZMİNATI ÖDENMİYOR

Doğa Koleji bünyesinde çalışırken geçtiğimiz yıl içerisinde işten çıkarılan çalışanların kıdem tazminatının henüz ödenmediğini bildiren Doğa Koleji öğretmenleri, işten çıkarılan çalışma arkadaşlarının haklarının gasp edildiğini vurguladılar.

SİGORTALAR ÖDENMİYOR

Edinilen bilgiler arasında bazı kampüslerde çalışan öğretmenlerin sigortalarının yatırılmadığı ve Çalışma Bakanlığı’nın ilgili kampüslere çalışanların sigortalarının bir hafta içerisinde yatırılması gerektiği aksi durumda haciz uygulanacağı bildirilmiştir. (HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak