Alevi Haber Ajansi

KESK Ankara Şubeler Platformu’ndan gözaltı tepkisi-VİDEO

PİRHA- KESK Ankara Şubeler Platformu, Hastanede tedavi gören oğlunun yanında refakatçıyken gözaltına alınan Ankara Büro emekçileri Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan ile 5 KESK üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yapılan basın toplantısında, Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler” denildi. 

KESK Ankara şubeler platformu sabah saatlerinde yapılan ev baskınları ile gözaltına alınan 6 KESK üyesi için Büro emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şube binasında basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim- Sen 3 No’lu Şube Başkanı Fevzi Yılmaz “Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” diyerek temel hak ve özgürlüklerin çiğnendiğini söyledi.

“OHAL KALICI HALE GETİRİLDİ”

Yılmaz, itiraz edenlerin hedef alındığını söyleyerek, “Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, emeğin haklarının yok sayıldığı bu düzene itiraz edenleri hedef alan baskılar bugün sabah saatlerinde Ankara’da yaşanan gözaltılar ile sürmüştür” dedi.

Temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığını da ifade eden Yılmaz şunları dile getirdi:

“Sendikal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, kısacası OHAL’İN kalıcı hale getirildiği ülkemizde her güne yeni baskılarla, yeni gözaltı ve tutuklama haberleri ile uyanır hale geldik. Gözaltına alınanlar arasında Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 Nolu Şube Başkanı İsmet Meydan, BES 1 No’lu Şube üyesi Belgüzar Sazak, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) MYK eski üyesi Mehmet Sıddık Akın, SES Ankara Şube üyesi Adnan Vural da bulunmaktadır.”

“İKTİDAR, KAMUOYUNU BASKI ALTINA ALMAK İSTİYOR”

Açıklamada gözaltı dosyasına gizlilik kararı konulduğuna da dikkat çekilerek şöyle devam edildi:

“Arkadaşlarımızın hangi gerekçe ile gözaltına alındığını tam olarak bilemiyoruz. Ancak haftalardır süren yönetici ve üyelerimizin gözaltına alındığı operasyonların tamamının gösterdiği tek şey vardır. Mevcut iktidar yerel yönetim seçimlerine yaklaştığımız bugünlerde sendikal hak ve özgürlüklerine, emek, barış ve demokrasi taleplerine sahip çıkan yönetici ve üyelerimiz nezdinde tüm demokratik kamuoyunu baskı altına almak istemektedir. Muhalif kesimleri sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedefleyenler sistematik hale getirdikleri gözaltı ve tutuklama politikasını devreye sokarken hukuku tamamen ayaklar altına almaktan geri durmamaktadır. Demokratik eylem ve etkinliklere katılmamız yasadışı faaliyetlermiş gibi sunularak iş ve ikamet adresleri belli olan, ifade vermekten kaçmayan yönetici ve üyelerimiz şafak baskınları ile gözaltına alınmaktadır.

Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Bir sendikanın, konfederasyonun, anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması ‘suç’ değildir.

Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir. KESK olarak üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği,  hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

‘Hak verilmez mücadeleyle alınır’ şiarını ilke edinerek baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap verecek, haklı ve meşru mücadele çizgisinden taviz vermeyeceğiz. Emek örgütü olmanın gereklerini her zaman yerine getiren bir konfederasyon olarak onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyecek, artan baskı düzenine boyun eğmeyeceğiz.

Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler. Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar, kardeşçe, eşit, özgür bir arada yaşam mücadelesi verenler, bizler hep var olacağız.”

Basın açıklamasının ardından söz alan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar ise “Birlikte omuz omuza bu hukuksuz süreci emekçilerin lehine çevireceğimizi biliyorum. Bu hukuksuzca uygulamalara bir an önce son verilmesini ve bunun için hep birlikte mücadele yürüteceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

PİRHA / ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak