PİRHA- İkitelli- Atakent Güç Birliği “Zamlar, Yoksulluk ve Savaş” konulu panelde konuşan İSİG Koordinatörü Murat Çakır, ekonomik kriz ile birlikte yaşanan süreci ‘işçilere karşı savaş’ olarak tanımlarken, DİSK Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da, işçiler ve emekçilerin bir çok kentte ve alanda hakları için mücadele etmeye devam ettiğini belirtti.
İkitelli- Atakent Güç Birliği “Zamlar, Yoksulluk ve Savaş” konulu panel düzenledi. Özge Erdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı panele çok sayıda yurttaş katıldı.
İkitelli – Atakent Güç Birliğinin düzenlediği panel-foruma Evrensel Gazetesi Ekonomi Yazarı Bülent Falakaoğlu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Koordinatörü Murat Çakır ve DİSK Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut konuşmacı olarak katıldı.
Atakent Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte zamlar, yoksulluk, savaş ve bunların toplum üzerinde yarattığı etkiler konuşuldu.
Evrensel Gazetesi Ekonomi Yazarı Bülent Falakoğlu, 20 yıllık AKP iktidarında halka sefalet düştüğünü belirterek, “İktidar zengin-yoksul çelişkisinden besleniyor. Şu anki ekonomik krizi zenginler lehine iletiyor, halka da yoksulluk dayatıyor” dedi.
DİSK Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da, emekçiler için zor bir sürecin içinden geçtiklerini aktararak, “Rantın en büyük payını inşaat sektörü alırken, dış borçlanmanın da en büyük kaynağını oluşturuyor. Bu karşın işçiler, emekçiler güvencesi ve ölüm pahasına inşaatlarda çalışmak zorunda kalıyorlar. Tarımda güvencesiz çalışma ve göç büyük şehirlerde işsizler ordusunu ve ucuz işçiliği beraberinde getirdi. İktidar son süreçte daha fazla baskı altına alıyor. Buna karşı işçiler ve emekçiler bir çok kentte ve alanda hakları için mücadele etmeye devam ediyor, edecek” diye konuştu.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Koordinatörü Murat Çakır ise, yaşanan süreci ‘işçilere karşı savaş’ olarak tanımlayarak, “Pandemiyle birlikte bu savaş daha da derinleşti. AKP iktidarında kayıtlara geçen 30 bin işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İşçiler ölmemek içinde direniyor. Sermaye ve devlete karşı örgütlü mücadele esas alınmalı. Örgütlü mücadele yakın zamanda ortaya çıkan direnişlerde olduğu gibi işçilerin iş yaşamına dair olumlu yansımalarının olduğunu gördük” ifadelerine yer verdi.
Panel soru-cevap ile sona erdi.
PİRHA/İSTANBUL
Yoruma kapalı.