Alevi Haber Ajansi

Provokasyoncu Beyaz Tv muhabiri halk tarafından protesto edilince polise sığındı-VİDEO

PİRHA – İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde 3. duruşması görülen Cumhuriyet davasında provokasyon yaşandı. Eski Ahsen Tv ve şimdi Beyaz Tv muhabiri olan Bülent Yapraklıoğlu, Can Dündar ve arkadaşlarının gazeteci değil terörist olduklarını söylemesi üzerine duruşmaya gelenler Bülent Yaprakçıoğlu’nu alkışlar ve yuhalamalarla protesto ettiler. 

Haberin Videosu

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Şilan Delipalta, Yapraklıoğlu’nun özellikle Can Dündar ve Ahmet Şık’tan terörist diye bahsedince müdahale etme gereği duyduklarını söyledi. Delipalta olayı şöyle anlattı:

“Biz kendisine müdahale ettiğimizde basın özgürlüğünden bahsetti bize. Ama bizim burada bulunma nedenimiz zaten basın özgürlüğü. Tutuklu gazeteciler sırf iktidarın savaş politikalarını teşhir ettiği için, iktidarın katlettiklerini teşhir ettikleri için bugün burada yargılanıyorlar. Silivri’de yargılandılar ve tekrar burada yargılanıyorlar. Biz tüm süreci takip ettik. Bizim açımızdan basın özgürlüğü yalan söylemek değildir, halkı kandırmak değildir. Hakikatin peşindeyiz, o yüzden buradayız. Hakikati yalanlayıp kendi yalanlarını doğru diye sunanların her zaman karşısında durmaya devam edeceğiz. Ahsen Tv muhabiriydi zamanında, sanırım Beyaz Tv’ye geçmiş şimdi. Yandaşlıktan öteye gitmeyen haber sunuş tarzıyla burada bulunması bizim açımızdan kabul edilemez bir şeydi. Biz de gençlik olarak müdahale etme gereği duyduk. Zaten sonrasında polisin hafif bir saldırısı söz konusu oldu. Buradaki insanlarla birlikte kovmuş olduk onu. Güzel de oldu.”

Yapraklıoğlu’nu protesto eden Öğrenci Kolektifleri üyesi Dursun Özpolat gözaltına alındı. Dursun Özpolat’ın bu olayla ilgili değil daha önce Cumhurbaşkanına hakaretten aranması olduğu ortaya çıktı. Çağlayan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Dursun Özpolat’la birlikte CHP milletvekilleri Eren Erdem, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı da emniyete gitti.

İsmet SEFER-Suay ABAK/İSTANBUL

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak