Alevi Haber Ajansi

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği kuruldu

 PİRHA- Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) iki gün süren bir konferans gerçekleştirdi. Konferanta Alevi kadınların Demokratik Alevi Kadınlar Birliği adı altında örgütlenmesi kabul edildi.

Hagen Alevi Dergahı’nda gerçekleştirilen konferansa Almanya’nın değişik kentlerinde FEDA kadın meclisi üyeleri katıldı.

Konferans, Jinda Deniz’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Deniz, Alevi kadınların örgütlenmesinin önemine değindi. Açılış konuşmasının ardından Melek Ana gulbang okudu. Okunan gulbangların ardından Ayten Şimşir ‘Alevilik’, ‘Alevilikte Kadının Rolü’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yapılan sunumun ardından güncel sorunları ve çalışma planlarını tartışmak üzere divan seçildi. Divan seçiminin ardından FEDA Kadın Meclisi’nin 2 yıllık çalışma raporu okundu. Raporun ardından örgütlenme üzerine tartışma yürütüldü. Günün sonunda ise deyişler eşliğinde semaha duruldu.

Konferansın ikinci gününde örgütlenme tartışmaları devam etti. Konferansın sonunda kadın meclisinin Demokratik Alevi Kadın Birliği adı altında örgütlenmesi kararı alındı. Bu çerçevede hazırlanan tüzük oylamaya sunularak kabul edildi.

(ES)

Haberin Videosu:

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak