Alevi Haber Ajansi

‘Referandum sonucunu tanımıyoruz’-VİDEO

PİRHA-16 Nisan’da yapılan referandum seçim sonuçlarını, Garip Dede Dergahı Kadın Komisyonu Sözcüsü Aylin Fırat PİRHA’ya değerlendirdi. Fırat, seçim sonuçlarını tanımadığını, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

Yapılan referandum seçiminde YSK’nın oylar sayılırken “Mühürsüz oylar geçerlidir” kararına toplumun birçok kesimi tepki gösterdi. Günlerdir devam eden sokak yürüyüşleri, ses çıkarma eylemleriyle tepkilerini dile getiriyorlar. Garip Dede Dergahı Kadın Komisyonu Sözcüsü Aylin Fırat, PİRHA mikrofonundan tepkisini gösterdi.

Referandum sonuçlarından memnun olmadığını dile getiren Garip Dede Dergahı Kadın Komisyonu Sözcüsü Aylin Fırat, “Çünkü mücadeleli bir çalışma verdik. Elimizden geldiğince güvenlik tedbirleri almaya çalıştık, ama YSK’nın oylar sayılırken aldığı karar ile hayal kırıklığına uğradık” dedi.

“AYRI AYRI PLATFORMLARDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Referandum sonuçlarını tanımadıklarını söyleyen Fırat, “Haklıyız ama haklı olduğumuzu ispatlayamıyoruz. Zaten OHAL koşullarında referandum seçiminin yapılması çok düşündürücüydü. Aslında Türkiye ‘Hayır’ dedi ama bunu ispatlayamıyoruz” dedi.

“Mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Aylin Fırat, “Sokaklara çıkacağız, haklarımızı arayacağız ve başaracağız. Korkarak bir yere varılamıyor, geleceğimiz kaygılı, sürekli bir soru işaretiyle yaşamak istemiyorum. Bu topraklarda yaşıyorsak hepimiz mücadele edip gerçekleri ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Son olarak Fırat, “Bu memleket hepimizin, ayrı ayrı platformlarda birbirimizi destekleyip hep beraber hareket etmeliyiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Haberin Videosu

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak