Alevi Haber Ajansi

‘Bu defa mumlar Hayır’lara yakıldı’-VİDEO

PİRHA-Kısmet, sağlık, iş için gidilen dergahlarda yakılan mumlar, edilen dualar bu defa referandumda ‘Hayır’ çıkması için yapıldı. Piri Baba’ya seslenen kadınlar, çocuklarının geleceği için “referandum ‘Hayır’lara vesile olsun” diyerek dualar etti, mum yaktı.  

Referanduma sayılı günler kala bu defa edilen dualar ve yakılan mumlar ‘Hayır’ın hayırlı olması içindi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan Piri Baba Dergahı’nı ziyaret eden kadınlar bu defa referandumun ‘Hayır’lara vesile olması için dua etti.

Alevi kadınlar ‘Hayır’ çıkması için mum yakarken şöyle dua etti:

“Hayır diyelim ‘Hayır’ olsun. Pir babam senin yüzün suyun hürmetine, sen, insanlarımıza Hayırlı olsun. Bizim başımızdan bu belayı defet gitsin.”

Duaları kabul olursa kurban keseceğini söyleyen Hürriyet Deveci, “Tek adama bu ülkeye nasıl bırakabiliriz. Bu hükümet döneminde bu kadar yolsuzluk olduğunu ve insanların öldüğünü biliyoruz. Nasıl ‘Hayır’ demeyelim” ifadelerini kullandı.

73 yaşındaki Fatma Önder de, “Bu başa geçti geçeli çocuklarımız iş bulamaz oldu. Yiyecek ekmek bulamayanlar var. Allahım bunu bizim başımızdan silsin” dedi.

3 torununun geleceğinden kaygılı olduğunu söyleyen Fatma Turan ise şöyle konuştu:

“Referandumun ‘Hayır’lı olmasını istiyorum. Türkiye’nin geleceği hiç iyiye gitmiyor. Hep karanlığa gidiyor. Biz Aleviyiz kimseye kinimiz yoktur. Biz herkesin eşit yaşamasını istiyorum.”

Sevim Kahraman-İsmet Sefer /AMASYA

HABERİN VİDEOSU

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak