Alevi Haber Ajansi

‘Zorunlu din dersi insan hakkı ihlalidir’-VİDEO

PİRHA-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan zorunlu din dersinin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi. AHİM’i tanımıyorum diyen bir cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız diyen Kaplan, “Sokağın gücünü diplomasiyle birleştirip sonuç alabiliriz” dedi.  

Mahkeme kararlarına rağmen hala uygulanan zorunlu din dersine Alevilerin tepkisi devam ediyor. Alevi yurttaşların mahkemelere yaptığı başvurular olumlu sonuçlanırken, devlet politikalarında herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan zorunlu din dersinin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

“Hükümetin AHİM kararlarına uymadığını ve uymayacağını beyan ettikleri açıklamalar var” diyen Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cemevlerine ilişkin net bir karar varken, bunu uygulamayan bire hükümet var. Özellikle Cemevleriyle ilgili yasal bir düzenleme beklemiyoruz, olmasında. Çünkü yasalarla bir ibadethane belirlenemez. Zorunlu din dersleri de öncelikle insan hakkı suçudur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredat hazırlanıyor. Alevi kurumlarına da gönderdiğini iddia eden Milli Eğitim Bakanlığı her nedense üst kurulumuz olan Alevi Bektaşi Federasyonu’na göndermiyor. Kime gönderiyor; kendi yarattıkları “alevilere” gönderiyor. Önümüzdeki dönemde okullar açılmadan Alevi kurumları büyük bir eylem düşünüyor. Daha önce de milyonlarca Alevi sokaklarda haklarını istedi. Bugün sokaktaki bu gücü diplomasiyle birleştirip sonuç alıcı noktaya taşımalıyız.”

Diren Keser/MERSİN

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak