Alevi Haber Ajansi

Ankara Kızılay’da halk ne diyor?

PİRHA- Ankara Kızılay’da halka mikrofon uzattık. Yurttaşlar, çocuklarının geleceği ve tek adam rejimine, tek devlet, tek millet anlayışına karşı oldukları için Hayır oyu vereceklerini belirttiler. 

Ankara’nın Maltepe’yi Dikimevi’ne, Çankaya’yı Ulus’a bağlayan en çok insan akışının yaşandığı Kızılay’da yurttaşlara mikrofon uzattık. Başkanlığı öngören anayasa değişikliği ile ilgili referandumda kararlarının ne olduğunu sorduk.

Kızılay’da PİRHA mikrofonuna konuşan bir yurttaş, “18 maddeyi okudum Ben bilinçli bir kadınım. Köle değilim. Köleler efendilerine evet der ama ben köle değilim. Onun için hayır” diyeceğim” dedi.

Çiçek satan bir yurttaş ise “Biz fakir insanız. Ben çiçek satıyorum, 6 çocuğa bakıyorum. Çok zor durumdayız. Yaşam şartları çok ağır. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tabii ki oyumuz hayır olacak. Evet demiyoruz perişanız hayır diyeceğiz” ifadesini kullandı.

Bir başka yurttaş, “Geleceğimiz için önemli. Ülkenin  tek adam rejimine hayır” derken, bir diğer yurttaş ise “Tabii ki hayır diyeceğim. Tek adam yasası demek diktatörlük demektir. Bu nedenle hayır diyeceğim” diye konuştu.

PİRHA’ya konuşan bir kadın, tek devlete tek millete karşı hayır diyeceğini belirtirken, diğer bir kadın, çocuklarının geleceği için hayır diyeceğini kaydetti.

Bir yurttaş toplumun uzlaşma kültürünün yok edildiğini ifade ederek, Hayır diyeceğinin altını çizdi.

Cebrail ARSLAN/ANKARA

Haberin videosu

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak