Alevi Haber Ajansi

Mersin Cemevi’nden öğrenci koçluğu hizmeti – VİDEO

PİRHA- Mersin Cemevi bünyesinde ‘öğrenci koçluğu’ yapan Eğitimci Haydar Karlı, “Alevi toplumu olarak çağdaş bir inanca sahip olduğumuz için eğitime çok önem veriyoruz. Cemevi deyince akla sadece ibadet gelmemeli, eğitim çalışmaları da ön planda olmalı” dedi.

Eğitimci Haydar Karlı, 2008 yılından bu yana Mersin Cemevi’nde çeşitli alanlarda hizmet veriyor. Karlı şimdi ise cemevi bünyesinde LGS ve YKS öğrencilerine yönelik ‘öğrenci koçluğu’ çalışması başlattı. Toplamda 15 öğrenciye koçluk yapan Karlı, cemevinde öğrencilerle birebir görüşmeler gerçekleştiriyor.

EĞİTİM PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Eğitim programını PİRHA’ya anlatan Karlı, “Hafta içi çocukları evde takip ediyorum yaptıkları çalışmalarla ilgili, pazar günü de birebir görüşüp haftayı değerlendirerek öbür haftayı planlıyoruz. Böylelikle sınavda başarıları artsın diye çocuklara destek oluyorum. Bunların yanında öğrencileri sponsorlu kurslara da entegre ettik. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerine yönlendirdik, deneme sınavları ve kaynak kitap desteği bulduk. Aslında bu bütünlüklü bir çalışma” diye konuştu.

Eğitim koçluğu başvurusuna yoğun bir ilginin olduğunu ancak bireysel çalışma olduğu için sayıyı kısıtlı tutmak zorunda kaldıklarını dile getiren Karlı, bu çalışmayı ilerleyen senelerde farklı öğretmenlerle daha kapsamlı yapma düşüncelerinin olduğunu belirtti.

“CEMEVİ DEYİNCE AKLA İBADET GELMEMELİ”

Son olarak, bu çalışmanın diğer cemevlerine de örnek olmasını dileyen Karlı, “Alevi toplumu olarak çağdaş bir inanca sahip olduğumuz için eğitime çok önem veriyoruz. Cemevi denilince akla sadece ibadet, lokma, cem, cenaze töreni gelmesin. Kültürel yönünü de çok önemsemek lazım. Özellikle eğitim alanındaki çalışmaların başka kentlerdeki cemevilerinde de yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

PİRHA/MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak