Alevi Haber Ajansi

Dursun Ali Özel: Hacıbektaş’ta ilk defa bu yıl devlet baskısını hissettim-VİDEO

PİRHA- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Özel, Alevi toplumunun reddetmesine rağmen Cemevi Başkanlığı’nın Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerine müdahalesine tepki gösterdi. Özel, “Yıllardır Hacı Bektaş Veli anmalarına gittim, böyle bir baskı görmedim. Kart takılarak dergaha gelinmez çünkü dergahlar bizim” dedi. 

AKP hükümetinin 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne dahil olmak istemesi ve karşı etkinlikler düzenlemesi tepkilere neden oldu.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından alternatif/korsan anma programı gerçekleştirilmesini Alevi toplumu reddetti.

Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerinde yaşananlara dair Pir Sultan Abdal Antalya Altınova Şubesi YK üyesi Dursun Ali Özel, PİRHA‘ya açıklamalarda bulundu.

ŞİMDİYA KADAR YAPILAN ANMALARIN HİÇBİRİNDE BÖYLE BİDEVLET BASKISI YOKTU”

Dursun Ali Özel, “Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine yıllardır gidiyorum bugüne kadar böyle bir devlet baskısı görmedim. Bu sene yapılan anma etkinliği geçmişte yapılan anmalardan çok farklıydı” dedi.

Antalya bölgesinden 4 otobüsle Hacıbektaş’a gittiklerini belirten Özel “Hepimiz ayrı ayrı gitsek de orada birleştik. Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerine yıllardır gidiyorum bugüne kadar böyle bir devlet politikası görmedim. Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Alevileri toplayıp misafir kartı takarak dergahlara ziyarete getirdiler. Devletin Alevi’si olmaz” ifadelerini kullandı. .

“DERGAHLARA YAKA KARTIYLA GİRİLEMEZ ÇÜNKÜ DERGAHLAR BİZİM”

Dergahların Alevilere ait olduğunu belirten Özel, şöyle devam etti:

“Hiçbir zaman yaka kartıyla girilemez. Çünkü bu dergahlar bizimdir. Dergahlarımızı devlete yedirmeyeceğiz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Ne yazık ki içimizde Hızır paşalar var ama biz de bunlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, asla pes etmeyeceğiz. Dergahlarımızı da kimseye yedirtmeyeceğiz, bunu iyi bilsinler. Gerekirse dergahlarımızın önünde yatıp kalkarız. Dergahlarımıza sahip çıkacağız.”

Cebrail ARSLAN/ANTALYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak