Alevi Haber Ajansi

3. Varto Doğa, Kültür ve İnanç Festivali 27 Ağustos’ta başlıyor!

PİRHA – 3. Varto Doğa, Kültür ve İnanç Festivali 27 Ağustos’ta başlıyor! 4 gün sürecek festival programında kutsal mekanlara yapılacak ziyaretlerin yanı sıra panel ve konserler de düzenlenecek.

 Varto Belediyesi, Varto – Gımgım Hızır Mekanı ve Doğa Koruma Derneği, Berlin Varto Derneği ile Rhermain Varto Derneği tarafından 3’ncüsü yapılacak Doğa, Kültür ve İnanç Festivali 27, 28, 29, 30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Festivalin açılışı Varto meydanında saat 09:00’da yapılıp ardından kitlesel olarak Pir Seyit Nesemi Türbesi’ne niyaz olunacak.

Festivalin sonraki günlerinde de birçok kutsal mekana ziyaret planlaması bulunuyor.

4 gün sürecek festivalde Reya Heq inancında “Doğum, varlığa gelme ve insan bedeni” başlıklarının yanı sıra çevre ve ekoloji üzerine de paneller gerçekleştirilecek.

Çok sayıda sanatçı ve müzik grubunun da performans sergileyeceği festival sürecinde cem olunup lokmalar da paylaşılacak.

VARTO HALKINA KATILIM ÇAĞRISI!

Gımgım Hızır Mekanı ve Doğa Koruma Derneği adına açıklama yapan Habip Karagöl, tüm Vartolu yurttaşlara çağrıda bulundu.

Bölge halkını, festivale davet eden Karagöl, “Bu kadim topraklarda, Alevi inancının sürdürüldüğü bu coğrafyada, ziyar ve diyarlarımızın kaybolmaması adına üç yıllık çalışma ve etkinliklerimize halkın inanç ve duyarlılığı bizi daha da güçlendirdi. Çalışmalarımızın bugün devam ettiği gibi gelecekte de sürmesini temenni ederim. Bölge halkının, bu süreçte bizi yalnız bırakmamasını ve bütün festival boyunca yanımızda olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Eren GÜVEN/MUŞ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak