Alevi Haber Ajansi

Ocaxê Bakê’nin Ziyareti önünde muhabbet cemi yürütüldü-VİDEO

PİRHA- Aleviler tarafından ziyaret edilen ve adaklar adanan Elbistan’a bağlı Hoffolar olarak bilinen Bako Baba’nın türbesi önünde cem yürütüldü. 

Ocaxê Bakê Kültür Merkezi tarafınan düzenlenen muhabbet ceminde bir araya gelindi. Aleviler tarafından ziyaret edilen ve adaklar adanan Elbistan’a bağlı Hoffolar olarak bilinen Bako Baba’nın türbesi önünde cem yürütüldü. Ali Sizer ve Tacim Baba’nın oğlu Ali Yıldız tarafından nefesler okunarak, deyişler söylendi.

Saat 18.00’da başlayan muhabbet cemi saat 20.00’de son buldu. Bako Baba türbesi önünde yürütülen ceme çevre köylerden insanlar katıldı, lokmalar pay edildi.

“TOPRAKLARIMIZI YERLE BİR ETTİLER”

Ocaxê Bakê’nin 5. kuşak torunlarından Ocaxê Bakê Kültür Merkezi Başkanı Kemal Demir, Şükrü Yıldız’ın destek verdiğini ve derneğin onursal başkanı olduğunu belirtti.

Can Tv program sunucusu/Zakir Ali Sizer, Alevilerin yaşam alanlarının yok edildiğine dikkat çekerek, “Topraklarımızı yerle bir ettiler. Bir tarafa taş ocağı, bir tarafa mermer ocağı açtılar. Suyumuzu borularla taşıyarak bitirdiler. Orman bırakmadılar, hepsini yaktılar. Oysa Alevilik, Kızılbaşlık, Bektaşilik doğayla bütünlük içerisindedir” dedi.

Bako Baba’nın torunlarından olan Hasan Demir, Bako Baba’nın özgeçmişini anlattı. Demir, insanların Bako Baba’nın yanına gelerek şifa bulduğunu, çocukları olmayan ailelerin çocuk, hasta olanların da iyileşmek amacıyla dileklerini dilemeye geldiklerini belirtti.

“BU TOPRAKLAR KUTSİYET BARINDIRIYOR”

Sev-Der Başkanı Salman Gümüş ise Alevilerin örgütlü olması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Ne kadar kurumsallaşırsak, ne kadar örgütlenirsek o kadar güçlü oluruz, o kadar diri oluruz. Birlikte olursak ancak gelecekten bahsederiz. Hak ve adalet yürüyüşünde dimdik durduğumuz sürece ancak başarılı olabiliriz. Bu topraklar kutsiyeti barındırıyor. Bizler de bir nebze onlara sahip çıkarak layık olmaya çalışıyoruz.”

PİRHA/ELBİSTAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak