Alevi Haber Ajansi

Hatimoğulları, Gadir Hum Bayramı’nı kutladı- VİDEO

PİRHA- DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, katıldığı konferansta Arap Alevilerin Gadir Hum bayramını kutlayarak, “Bizler Aleviler olarak, yaşadığımız bütün acılara, katliamlara ve maruz kaldığımız ayrımcı politikalara rağmen 72 millete aynı nazardan bakmayı bilen Ehl-i beyt kültürünü ve Hz. Ali’nin öğretisini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından Antakya’da düzenlenen 26’ncı Uluslararası Hz. Ali Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı’na katıldı.

Burada konuşma yapan Tülay Hatimoğulları, deprem felaketine değinerek sözlerine başladı. Başta Alevi toplumu olmak üzere Türkiye halklarından Antakya’ya çok büyük destek geldiğini belirten Hatimoğulları, dayanışmanın devam etmesi gerekliliğinden bahsetti.

“BARIŞ VE KARDEŞLİK ÖĞRETİSİNİN ÇOCUKLARIYIZ”

Hatimoğulları, Alevilikteki sevgi, barış ve kardeşlik öğretisine değinerek, “Hz. Ali sallallahu aleyhi ve sellem için Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem “Hz. Ali’nin sevgisi imandır” der. Bizler sevgiyi, hayatında barış ve kardeşlik içinde yaşamaya adamış olan bir öğretinin öğrencileriyiz” dedi.

Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler Hatay’da ezanın, çanın, hazanın ve her ne kadar çoğu zaman unutulup eksik bırakılsa da Hz. Hızır Türbesi’nin bir arada olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerçekten çok şanslıyız. Bizler Aleviler olarak, yaşadığımız bütün acılara, katliamlara ve maruz kaldığımız ayrımcı politikalara rağmen yetmiş iki millete aynı nazardan bakmayı bilen Ehl-i beyt kültürünü ve Hz. Ali’nin öğretisini devam ettirenleriz ve ne olursa olsun böyle olmaya devam edeceğiz. Bizler zulmün önünde onurunu dimdik tutan, sevginin önünde eğilmesini bilen öğretinin çocuklarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sevginin, barışın, kardeşliğin, eşitliğin, adaletin önünde eğilmeyi bilen ama zulmün önünde dimdik mücadele etmesini bilen bir öğretinin çocukları olarak hepinize selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

PİRHA/ANTAKYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak