Alevi Haber Ajansi

ABF’den yangın tepkisi: Kapsamlı araştırma yapılsın, sorumlular hesap versin

PİRHA- Alevi Bektaşi Federasyonu yangın felaketine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “Devletin bu duruma karşı tepkisiz kalması ise kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi için daha etkin ve hızlı önlemler alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca, yangınların nedenleri konusunda kapsamlı bir araştırma yapılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz” dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilin yakın köy ve mahallelerinde çıkan yangın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 12’ye yükseldiğini, 78 kişinin yangından etkilendiğini kaydetti.

Koca, “Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası Başkanı Süleymanoğlu, felakette 500’e yakın koyunun can verdiğini 214 ağır yaralı olduğunu duyurdu.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) yangın felaketine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “Devletin bu duruma karşı tepkisiz kalması ise kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalınması, yangın söndürme ekipmanlarının ve personelin eksikliği, yangınlara karşı etkin bir müdahalenin yapılmaması, bu felaketlerin daha da büyümesine neden olmaktadır. Devletin acil olarak yangınlarla mücadele kapasitesini artırması, yangın önleme ve müdahale stratejilerini geliştirmesi gerekmektedir” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun yazılı açıklaması şöyle:

“Son dönemde Çanakkale’de başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınları ve Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlar, hepimizi derinden üzmektedir. Bu yangınlar sadece ormanlarımızı değil, aynı zamanda orada yaşayan canlıların, hayvanların ve insanların hayatlarını da acımasız bir şekilde tehdit etmektedir.

Her yangın, doğanın kalbinde onulmaz yaralar açmakta ve ekosistemde geri dönüşü mümkün olmayan hasarlara yol açmaktadır. Yangınların neden olduğu tahribat, sadece doğa ve canlılar için değil, aynı zamanda gelecek nesillerimiz için de büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Devletin bu duruma karşı tepkisiz kalması ise kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalınması, yangın söndürme ekipmanlarının ve personelin eksikliği, yangınlara karşı etkin bir müdahalenin yapılmaması, bu felaketlerin daha da büyümesine neden olmaktadır. Devletin acil olarak yangınlarla mücadele kapasitesini artırması, yangın önleme ve müdahale stratejilerini geliştirmesi gerekmektedir.

“KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Bizler, Alevi Bektaşi Federasyonu olarak, doğanın ve canlıların acımasız şekilde yok olmasına kayıtsız kalamayız. Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi için daha etkin ve hızlı önlemler alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca, yangınların nedenleri konusunda kapsamlı bir araştırma yapılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz.

Ormanlarımızı, hayvanlarımızı ve tüm canlıları korumak için herkesin el ele vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve yangınlarla mücadelede aktif rol almaya davet ediyoruz.”

PİRHA/ANKARA

İLGİLİ HABERLER

Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası Başkanı: 500’e yakın koyun öldü, 214’ü ağır yaralı
Yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 12’ye yükseldi

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak