Alevi Haber Ajansi

Avrupa’daki ve Türkiye’deki Alevi gençler buluşuyor, detaylar açıklandı

PİRHA – Avrupa’daki ve Türkiye’deki Alevi gençler “Gençlik Buluşması” projesi kapsamında bir araya gelecek. Sivas ve Çorum’da yapılacak anmaya katılacak gençler, sonrasında Hacı Bektaş Veli Dergahına giderek cem yapacak.

Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB) Yönetim Kurulu, Sivas ve Çorum’da faşistlerin/radikal dincilerin gerçekleştirdiği katliamlarda yaşamını yitiren Aleviler için yapılacak anmalarda yer alacaklarını duyurdu. AAGB üyeleri, Sivas ve Çorum’daki anmaların haricinde 4 Temmuz’da ise Hacıbektaş’ta olacak.

Anma ve Gençlik Buluşması’nın programını paylaşan AAGB üyeleri, 1 Temmuz’da Ankara’da buluşup Sivas’a hareket edeceklerini açıkladı.

Programın detaylarında “2 Temmuz Sivas’ta, 3 Temmuz’da Çorum’da, 4 Temmuz’da Hünkar Hace Bektaş Veli Dergahı’nda ‘Alevi Gençlik Buluşması’ndayız!” denildi.

2 Temmuz akşamı Çorum’a hareket edeceklerini duyuran AAGB, 3 Temmuz’da Çorum’da yapılacak anma sonrasında ise Hacıbektaş’a gidileceğini açıkladı.

Program detayında 4 Temmuz sabahı Türkiye Alevi kurum bileşenleriyle kahvaltı da yer alıyor. Türkiye ve Avrupa gençliğinin organize ettiği “Gençlik Buluşması” sonrasında birlik cemi yapılarak program son bulacak.

GENÇLİK SEKRETERYASI PROJESİ!

AAGB Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Bu sene Avrupalı Alevi Gençliğin ve Türkiyeli Alevi Gençliği’nin beraber gerçekleştireceği gençlik buluşmasında TR-EU gençliği ortak sekreteryasını oluşturmayı hedefliyoruz. Oluşturulacak olan bu sekreterya, gençlik arasında bir köprü görevi görecek ve bilgi ve deneyim aktarımı, ortak çalışma kültürü ve uluslararası projeler için iyi bir altyapının başlangıcı olacaktır. Sekreterya, aynı zamanda ‘Alevi Gençlik Çalıştayı’nın yapılabilmesi için iyi bir fırsat olacaktır. Alevi gençliğinin sorunlarını gündemine alan ve bunlara çözüm üretecek olan bu oluşum için hepinizin desteğine ihtiyacı var. Cümle canların gül cemallerine aşkı niyazlarımızla…” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak